Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!!!! Θέλω τη βοήθειά σας στο εξής:

1953: απαλλοτρίωση για ανάχωμα και δίνονται αποζημιώσεις

1962: από το αρχικό οικόπεδο των 2 στρ. πωλούνται με προσύμφωνο τα 400τμ

στο τοπογραφικό αναφέρεται ότι είναι μη άρτιο λόγω ρυμοτόμησης αλλά δεν αναφέρεται πουθενά πόσο ρυμοτομείται αλλά ούτε και το όριο απαλλοτρίωσης

1980: γίνεται κύριο συμβόλαιο με το ίδιο τοπογραφικό

2010: κάνω τοπογραφικό όπου από τα 400τμ, τα 225 είναι απαλλοτριούμενα και απομένουν 175τμ. τα όρια αρτιότητας στην περιοχή είναι ( εντός σχεδίου):

- κατα κανόνα: 200τμ και 10μ πρόσωπο

- προ ΓΟΚ73: 150τμ και 8μ πρόσωπο

- προ 11-01-1968: 100τμ και 7μ πρόσωπο

Όπως φαίνεται και στο σχήμα η πλευρά που συνορεύει με δρόμο είναι 6μ. Το ερώτημά μου είναι: είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή ισχύει το άρθρο 25 του Ν1337???

Έχω μπερδευτεί με αυτό το θεματάκι.....αφήστε που ο άνθρωπος δεν ήξερε πως αυτό που αγόρασε έχει απαλλοτρίωση μέσα...και σας έχω και καλύτερο η πολεοδομία του έβγαλε οικοδομική άδεια το 1980....αλλά φέτος έκανε ανάκλυση αφού στο τοπογραφικό δεν φαίνεται πουθενά το όριο απαλλοτρίωσης...

Δημοσιεύτηκε

Το αρθρ.27 του Ν2742/99 (πρωην αρθρ.25) μιλα για οικοπεδα που εχουν δημιουργηθει πριν απο το Ν.651/77

Το δικο σου εχει δημιουργηθει μετα το 53 αλλα το αρθρο ισχυει για ρυμοτομουμενα ανεξαρτητα απο το χρονο δημιουργιας ετσι κι αλλιως.

Εχεις και μια πλευρα σε κοινοχρηστο >5μ

Επομενως αν μετα την αφαιρεση των ακαλυπτων χωρων και με το ΣΔ της περιοχης εγγραφει κτιριο με Ε>= 50τμ και με μια πλευρα >= 5μ ειναι μη αρτιο αλλα οικοδομησιμο κατα αρθρ.27

Προσοχη στην ποσοστιαια μειωση του ΣΔ !

Δημοσιεύτηκε

ok πληρεί τις προυποθέσεις για να είναι οικοδομήσιμο σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν.2742/99. Αυτό που με μπερδεύει είναι το εξής: αφού υπάρχει παρέκκλιση για τα προ του 68, το δικό μας μπορεί να υπαχθεί εκεί ή μόνο το άρθρο 27 ισχύει?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.