Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια για Εργασία!!!! SOS


gsiomos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Φοβερό forum! και μάλλον θα χρειαστώ την βοήθειά σας άμεσα.

Πρόκειται για μι αργασία στο ΤΕΛ με την οποία δεν μπορώ να βγάλω άκρη και θέλω τα φώτα σας.

 

θέμα: Επίδραση των ειδών των ειδών των κοχλιών στον Χρόνο σύνδεσης των μεταλλικών κομματιών.

 

Υπόθεση: Όταν χρησιμοποιούμε τον φυτειτικό κοχλία, τότε ο χρόνος σύνδεσης τωνεταλλικών κομματιών θα είναι 30% μικρότερος απο τα άλλα.

 

Στα περιεχόμενα ζητάει, μετρήσεις, προυποθέσεις έρυενας, περιορισμοί έρυενας, στοιχεία για την διςξαγωγή Επιλογή στοιχείων κτ.λ.

 

Δλωστε μου τα φώτα σας, πως να προσωρήσω. και καλά θα βρω δυο κομμάτια να τα ενώσν, αλλά μετρήσεις? Χρόνος σύνδεσης μεταλλικών κομματιών;..

 

thanks

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι έχεις να συγκρίνεις δύο τύπους κοχλιών. Για το πείραμα θα πρέπει να προμηθευτείς ισάριθμα τεμάχια (πχ. 25) και από τους δύο τύπους στις ΙΔΙΕΣ διαστάσεις (διάμετρος - η λεγόμενη και Μ πχ. Μ8 - και μήκος).

 

Θα έπαιρνα ένα φύλλο λαμαρίνας επαρκών διαστάσεων, ιδιαίτερα το πάχος του οποίου εξαρτάται από το μήκος των κοχλιών και θα πρέπει να είναι κοντά σε αυτό. Αν είναι πολύ μικρότερο από το μήκος των κοχλιών, χάνεις.

 

Θα του άνοιγα 50 τρύπες κατάλληλης διαμέτρου ώστε να γίνουν σ' αυτές πάσα και να βιδωθούν οι κοχλίες.

 

Με ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι, πλήρως φορτισμένο, θα ξεκινούσα να βιδώνω τον πρώτο τύπο κοχλιών σε κάθε ΕΠΟΜΕΝΗ θέση, δλδ πρώτα στην 1η μετά στην 3η! Στις κενές θέσεις θα τοποθετηθούν αργότερα οι κοχλίες β΄τύπου.

 

Προφανώς θα χρονομετρούσα την διαδικασία, διαφορετικά δεν έχει νόημα! Ιδανικά βάλε κάποιον φίλο σου να το κάνει. Αποφασίστε εξ' αρχής, ή έστω μετά από 1-2 δοκιμές - όχι όμως περισσότερες - αν θα σταματά το χρονόμετρο όταν πας να πιάσεις την επόμενη βίδα ή όχι.

 

Αφού τελείωνα με τον 1ο τύπο θα επαναφόρτιζα πλήρως την μπαταρία. Ιδανικά πρώτα θα την εκφόρτιζα πλήρως, μετά θα την επαναφόρτιζα πλήρως και τότε θα συνέχιζε με τον δεύτερο τύπο κοχλιών.

 

Επίσης ιδανικά η μπαταρία να είναι περίπου στην ίδια θερμοκρασία όταν πας να ξεκινήσεις να βιδώνεις καθένα τύπο. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να μετρήσεις την θερμοκρασία μπορείς όμως να μεριμνήσεις ώστε η τοποθέτηση κάθε τύπου κοχλία να γίνει είτε μόλις η μπαταρία αποσυνδεθεί από τον φορτιστή της, είτε αφού έχει παρέλθει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια από την αποσύνδεσή της.

 

Ξέρω, χρησιμοποίησα το "ιδανικά" πολλές φορές. Είναι στην κρίση σου να επιλέξεις πόσα θα ακολουθήσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η ακεραιότητα της έρευνας θίγεται αν:

 

1) Χρησιμοποιήσεις διαφορετικό μοντέλο κατσαβιδιού για κάθε τύπο, ή ακόμη και το ίδιο μοντέλο αλλά με σημαντική διαφορά στην ηλικία-φθορά του εργαλείου.

 

2) Χρησιμοποιήσεις διαφορετικές μπαταρίες για κάθε τύπο ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ είτε χρησιμοποιείς "φθηνό" εξοπλισμό, είτε υφίσταται σημαντική διαφορά στην ηλικία - καταπόνηση των δύο μπαταριών.

 

Αντί για τα δύο παραπάνω καλύτερα να το κάνεις με το χέρι...

 

Πάντως θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρουσα εργασία σου και θα ήθελα να την δω όταν την ολοκληρώσεις!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.