Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χάρτης Google Earth ως υπόβαθρο σε οριοθέτηση οικισμού


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος συνάδερφος να μου απαντήσει αν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί ένα απόσπασμα χάρτη Google Earth ως υπόβαθρο σε οριοθέτηση οικισμού.

Θέτω το θέμα μιας και η οριοθέτηση του οικισμού που διαθέτω τόσο εγώ όσο και η Πολεοδομία είναι σε πολύ κακή ποιότητα και σκέφτηκα μήπως θα μπορούσα να δείξω το πολύγωνο της οριοθέτησης χρησιμοποιώντας ως υπόβαθρο τον αντίστοιχο χάρτη του Google Earth για την περιοχή.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νομικό πρόβλημα όπως με τους Ορθοφωτοχάρτες του Υπ. Γεωργίας?Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε jan εννοεί αν υπάρχει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων όπως συμβαίνει με τους όρθο.Όχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα (από όσο γνωρίζω τουλάχιστον) με το Google Earth.Όμως ας μη ξεχνάμε ότι το Google Earth δεν είναι ένα πιστοποιημένος χαρτογραφικός φορέας του Ελληνικού κράτους οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι η πολεοδομία θα το δεχτεί.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το θέμα είναι ότι η οριοθέτηση του οικισμού όπως μπορεί κανείς να την προμηθευτεί από την πολεοδομία είναι σε πολύ κακή ποιότητα. Το τοπογραφικό στο οποίο θέλω να επισυνάψω τη φωτογραφία του Google Earth με το πολύγωνο της οριοθέτησης είναι για συμβόλαιο οπότε δεν εμπλέκεται η πολεοδομία, τουλαχιστον στην παρούσα φάση. Μπορώ να το κάνω ή θα έχω πρόβλημα με την πνευματική ιδιοκτησία του υποβάθρου που θα χρησιμοποιήσω?

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα κατά 99% δεν έχεις πρόβλημα γι' αυτό το Google Earth σου δίνει τη δυνατότητα να σώσεις την εικόνα που βλέπεις.Πάντως είτε είναι για σύνταξη συμβολαίου είτε για πολεοδομία είτε για οτιδήποτε, προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιήσεις το Google Earth γιατί όπως είπα και πρίν δεν είναι ένα πιστοποιημένος χαρτογραφικός φορέας του Ελληνικού κράτους.Σε καταλαβαίνω απόλυτα για την κακή ποιότητα των σχεδίων όπως λές αλλά αυτά τα σχέδια είναι τα προβλεπόμενα.Το Google Earth είναι για ερασιτεχνική χρήση όχι για επαγγελματική.Τώρα βέβαια αυτή είναι η δική μου γνώμη οπότε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.