Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Πάχος τοιχοποιίας


konsolas

Recommended Posts

Στα παραπάνω, έχω απλά να παρατηρήσω πως είναι φορές που είναι προτιμότερο να χάσεις 5εκ από το χώρο και να υπάρχει "πλάτη" για τα έπιπλα σου, από το να αναγκάζεσαι να βάλεις το κρεβάτι σου σε απόσταση από τον τοίχο γιατί ακουμπάει στην κολόνα και δεν μπορεί να πάει πιο πίσω! Και αυτό είναι ένα πολύ απλό παράδειγμα για το για πιο λόγο δεν είναι πάντα προτιμότερο να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διάσταση, αλλά την καλύτερη δυνατή διαρρύθμιση.

 

Και για να απαντήσω και στην αρχική ερώτηση: Συμβουλέψου τον μηχανικό σου, τουλάχιστον για το τεχνικό κομμάτι (υλικά, φορτία κ.τ.λ.). Δες το σχέδιο του σπιτιού σου. Υπολόγισε το χώρο, τις δυνατότητές του και τις ανάγκες σου.

 

Κατ' αρχάς, ο Αρχιτέκτων που έχει άποψη αισθητική και γνώση πολεοδομική τι λέει;

Ο Πολιτικός Μηχανικός που υπολόγισε τα φορτία της οικοδομής τι λέει;

 

Αν θές την γνώμη μου, αλίμονο αν χτίζαμε τοίχους 30cm, με τον σοβά δηλαδή πάνω από 35cm. Τι θα μείνει για δωμάτια; Τα μαστόρια μην τα ακούς, ζητάνε το συμφέρον τους...

 

Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, κάλυψε ότι δεν σου αρέσει με κατασκευή από γυψοσανίδα. Ούτε βάρος θα έχεις και θα σου έρθει και πιο οικονομικά.

Κάνε μια όμορφη και χρηστική κατασκευή, με κρυφούς φωτισμούς και ότι άλλο σου αρέσει, στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρά σου και όπου αλλού θες και θα είσαι κομπλέ.

Link to comment
Share on other sites

- εάν δεν θέλεις τις γωνίες (δεν βλέπω τον λόγο,μιας και οι σοβατζήδες πλεον δεν χρεώνουν γωνιές), μπορείς να χτίσεις

τούβλο 9 εκ

πολυστερίνη 5 εκ και κενό

τούβλο 9 εκ.

ΑΛΛΑ στο κενό να μην κολυμπάει "πεταμένο" το μονωτικό αλλά με κατάλληλα στηρίγματα μονωτικού εντός της τοιχοποιίας να στηριχθεί σε επαφή με το εσωτερικό τούβλο.σε αυτή την περίπτωση επειδή μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ των δύο τοιχοποιών ,χρειάζεσαι και "δεσίματα". βλ. catnic για τα παραπάνω.

 

 

(πχ σε δικές μου κατασκευές, μονοκατοικίες ανεξάρτητες, με δοκούς 25 εκ πλατος, των οποίων τις διαστάσεις συζητήσαμε με τον στατικό πριν τις λύσει, βάζουμε τούβλο 9εκ, μόνωση 7 εκ, τούβλο 9 εκ. εκεί βέβαια επιλέγει ο πελάτης αντί για το κενό με τα στηρίγματα, να πληρώσει τους 3 πόντους παραπάνω πολυστερίνη)

Link to comment
Share on other sites

... οι σοβατζήδες πλεον δεν χρεώνουν γωνιές .....

... να στηριχθεί σε επαφή με το εξωτερικό τούβλο ....

 

Συνήθως οι σοβατζήδες χρεώνουν τις ακμές με το τ.μ.

Μήπως πρέπει να είναι σε επαφή με το εσωτερικό τούβλο ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.