Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Πρόβλημα με το γέμισμα για το πλωτό δάπεδο


Nostos

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θέλω να κάνω επένδυση με laminate δρυ σε νέα οικοδομή. Έχω πραγματοποιήσει το γέμισμα του δαπέδου αλλά λόγω κακής δουλείας από το συνεργείο η τσιμεντοκονία έχει πολύ σαθρή επιφάνεια. Φοβούμενος τις συστολές-διαστολές που όταν προκύψουν θα προκαλέσουν πρόβλημα στο τελικό πάτωμα και όντας σε δύσκολη θέση να ξηλώσω το γέμισμα και να το ξανακάνω (μια και αυτό θα είναι πολύ δαπανηρό), τί θα μου προτείνατε; Ξέρετε τρόπους ενίσχυσης της τσιμεντοκονίας; Σημειώνω οτι ο πατωματζής που θα εγκαταστήσει το laminate δοκίμασε κάποιο είδος βερνικιού στην τσιμεντοκονία και μετά κόλλησε τοπικά το laminate. Αυτό όμως ήταν αναποτελεσματικό. Έχει κανείς να προτείνει κάτι; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ειδικά primer τα οποία όπως τα αστάρια στον τοίχο εμποτίζουν τους πόρους της τσιμεντοκονίας και σταθεροποιούν την επιφάνεια πριν την τοποθέτηση του κολλητού δαπέδου. Δεν θυμάμαι πιο ακριβώς είχα χρησιμοποιήσει πάνω σε αφρομπετόν (πολύ πιο σαθρό από την τσιμεντοκονία) και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

 

Η τσιμεντοκονία ποτέ δεν έχει σταθερή επιφάνεια και πάντα χρειάζεται ενα καλό ξύσιμο πριν να κάνεις οτιδήποτε.

 

Άλλη επιλογή που έχεις είναι να τρίψεις την επιφάνειά της με τριβείο όπως τα μάρμαρα ώστε να διώξεις την σαθρή επιφάνεια. Αποκλείεται να είναι όλη η τσιμεντοκονία χάλια.

 

Η ενδεδειγμένη τέλεια λύση που μπορείς να εφαρμόσεις είναι να χρησιμοποιήσεις αυτοεπιπεδούμενο υπόστρωμα. Είναι υλικά που απλά τα ρίχνεις στρώνοντάς τα ελαφρώς και αυτά αυτοεπιπεδώνονται και σου δίνουν μια τέλεια επιφάνεια για να τοποθετήσεις ότι δάπεδο θέλεις.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Πριν να κάνεις οτιδήποτε πρέπει η τσιμεντοκονία να έχει στεγνώσει τελείως αλλιώς το laminate θα απορροφήσει υγρασία και θα σου ξεκολλήσει. Θεωρώ ότι αυτός είναι ο λόγος που ο μάστορας δεν τα κατάφερε. Ο χρόνος για να στεγνώσει η τσιμεντοκονία σου μπορεί να είναι και πάνω από μήνα σε υγρές συνθήκες όπως αυτή την εποχή. Σε εργαστηριακά τέστ που έκανε φίλος για εμάς, το καλοκαίρι το αφρομπετόν ήθελε τουλάχιστον 10 ημέρες γιαανεκτά επίπεδα υγρασίας και η τσιμεντοκονία 25+

 

Πάντως το έχεις θέσει λάθος. ΠΛΩΤΟ ΔΑΠΕΔΟ σημαίνει ότι δεν το κολλάς αλλά το τοποθετείς απλά πάνω σε υπόστρωμα (όπως φελός) και κουμπώνεις τα κομμάτια του μόνο. Η συγκεκριμένη κατασκευή δεν έχει πρόβλημα με το σαθρό υπόστρωμα που λες ότι έχεις εσύ.

 

Αυτό που κάνεις είναι κολλητό δάπεδο και όντως θέλει το υπόστρωμα να είναι σταθερό αλλά και χωρίς υγρασίες για να μην έχεις αποκολλήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

για την τσιμεντοκονια παρε ενα κιλο revinex (ρητινη γαλακτωμα) βαλε ενα μερος ρητινη κ 3-4 μερη νερο και περασε την τσιμεντοκονια 2 χερια, αφου πρωτα την εχεις σκουπισει πλυνει καλα λογικα 8α διορθωσει το προβλημα σου. σου λεω να παρεισ ενα κιλο για να το κανεις πρωτα καπου τοπικα 1- 2 τετ. μετρα να δεις αν σε καλυπτει το αποτελεσμα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.