Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδική περίπτωση αρτιότητας σε αγροτεμάχιο


Recommended Posts

Έχω μια περίπτωση σε ένα αγρόκτημα με την αρτιότητα σε ένα αγροτεμάχιο και έχω καταλήξει στο ότι δεν είναι άρτιο αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.

Το αγροτεμάχιο έχει πρόσωπο σε Γ Εθνικό Δίκτυο εγκαταλειμένη 110μ. Νότια έχει βάθος 50μ και βόρεια 32μ το οποίο είναι και πρόσωπο σε αγροτική οδό. Στη συμβολή της αγροτικής οδού με την εθνική υπάρχει διαμορφωμένος ισόπεδος κόμβος. Το αγροτεμάχιο προήλθε ύστερα από μεταβολή της διανομής του Υπουργείου Γεωργίας λόγω απαλλοτρίωσης της Εθνικής το 1997.

Το Πδ 1985 αναφέρει ότι πρέπει να έχει βάθος 50μ αλλά στο σημείο που υποχρεωτικά τοποθετείται το κτίριο (λόγω πλαγίων αποστάσεων) δεν τηρείται αυτό. Για να πάει στην παρέκκλιση θα πρέπει να έχει χρόνο δημιουργίας το 1978 αλλά λόγω της μεταβολής (1997) δεν εμπίπτει στην παρέκλιση, αλλά και να ίσχυε θα έπρεπε το 1985 να είχε πρόσωπο στην εθνική οδό (η οδός έγινε μεταγενέστερα).

Επίσης δεύτερο ερώτημα αν μπορεί να βγάλει κόμβο. Στο ΠΔ αναφέρει ότι πρέπει να έχεις κάποια απόσταση από την αλλαγή της διατομής της οδού σε περίπτωση κόμβου. Το αγροτεμάχιο βρίσκεται πάνω σε κόμβο και μάλιστα πάνω σε λωρίδα επιβράδυνσης, οπότε όπως φαίνεται ούτε κόμβο μπορεί να βγάλει.

Συμφωνείτε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.