Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση Ν. 1337/1983


Recommended Posts

Συνάδελφοι αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Αποτύπωσα 2 ιδιοκτησίες εντός οριοθετημένου οικισμού από το 1986 (και οι 2 άρτιες και οικοδομήσιμες). Επίσης αποτύπωσα άλλες 2 ιδιοκτησίες οι οποίες είναι εκτός σχεδίου, αλλά σε απόσταση 100μ από τη γραμμή της οριοθέτησης του οικισμού (η μία είναι άρτια και οικοδομήσιμη και η άλλη μη άρτια και μη οικοδομήσιμη) και άλλες 3 οι οποίες είναι μεν στο τοπικό διαμέρισμα του Δήμου στον οποίο ανήκει ο οικισμός αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη από 2Km από τον οικισμό (η μία είναι άρτια και οικοδομήσιμη και οι 2 είναι μη άρτιες και μη οικοδομήσιμες).

Με την πρώτη ματιά καμία από τις παραπάνω ιδιοκτησίες δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.1337/1983.

Το πρόβλημα είναι ότι έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του Νομού 2007-2013 η μελέτη ΣΧΟΟΑΠ για την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκονται όλα τα ακίνητα.

Με βάση την παράγραφο 4.α.1. της εγκυκλίου 30 του ΥΠΕΧΩΔΕ (αριθ.πρωτ. ΔΤΕ/β/οικ. 10891/406):

"Κατά κανόνα, οι ιδιοκτησίες που εντάσσονται στο πολεοδομικό σχέδιο και βρίσκονται εκτός των ορίων του οικισμού με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους κατά το άρθρο 19 το Ν. 2508/1997, είτε οι οικισμοί αυτοί εντάσσονται σε ΓΠΣ έιτε σε ΣΧΟΟΑΠ, μη συμπεριλαμβανομένων των οικισμών της περιπτώσεως α της παρ. 1 του άρθρου 9 του ΠΔ 20.08.1005 (ΦΕΚ 414Δ/1985), δηλαδή των περιαστικών οικισμών που αποτελούν ενιαίο σύνολο με αστικά ή ημιαστικά κέντρα και περιέχονται σε ΓΠΣ, υποχρεούνται να συμμετάσχουν με εισφορά σε γη..."

Τα παραπάνω ακίνητα εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 1337/1983 ή όχι ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ξέρω σίγουρα αλλά νομίζω πως παίζει ρόλο αν είναι σε περιοχή προς πολεοδόμηση. Γιατί αν απλά είναι εντός ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ σε περιοχή που καθορίζει χρήσεις γης και όχι για πολεοδόμηση τότε δεν έχει νόημα η εισφορά σε γη και χρήμα.

Link to comment
Share on other sites

Καμία από τις 7 ιδιοκτησίες δεν είναι σε περιοχή που πρόκειται να πολεοδομηθεί. Οπότε μάλλον σωστά είπα ότι καμία από τις παραπάνω ιδιοκτησίες δεν εμπίπτει στις διατάξεις το νόμου Ν. 1337/1983.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.