Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Σκάψιμο περιμετρικά της θεμελίωσης για μόνωση υπογείου εξωτερικά


dvlfw

Recommended Posts

Θα γινει μόνωση του υπογείου εξωτερικά. Αφου σκαφτεί θα είναι καλύτερα να αφήσουμε τον υγρό τοίχο (της εξωτερικής πλευράς) να στεγνώσει (σε περίπτωση που είναι στα νερά) και μέτα απο μέρες να κλείσουμε πάλι ολη αυτη τη τρύπα που θα κάνουμε;Η δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο και μπορόυμε να την κλείσουμε και την ίδια μέρα (αφού φυσικά μπούν κ όλα τα μονωτικά); Εχει σημασία για μένα γιατί οι εργασίες θα γίνουν απο την πλευρα του οικοπέδου του γείτονα που με μισή καρδιά μας έδωσε το οκ να κάνουμε την δουλειά και αν χρειαστεί να πάρει μέρες θα χουμε πρόβλημα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχει σημασία για μένα γιατί οι εργασίες θα γίνουν απο την πλευρα του οικοπέδου του γείτονα που με μισή καρδιά μας έδωσε το οκ να κάνουμε την δουλειά και αν χρειαστεί να πάρει μέρες θα χουμε πρόβλημα...

 

 

Με μισή καρδιά? Εγώ εάν ήμουν στη θέση του, δεν θα συναινούσα με τίποτα. Και εξηγώ:

 

Κατ’ αρχήν, τι είδους έδαφος έχετε? Γιατί εάν είναι αργιλώδες τότε καλά θα κάνετε να σκεπάσετε ότι σκάψετε αμέσως χωρίς να στεγνώσει. Η συρρίκνωση αργίλου μπορεί να επηρεάσει τόσο το κτίσμα του γείτονα όσο και το δικό σας.

 

Εάν κατά την διάρκεια της εκσκαφής παρουσιαστούν νερά τι θα κάνετε? Θα βάλετε αντλία να τα τραβήξετε? Αυτό πάλι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο το κτίσμα του γείτονα όσο και το δικό σας.

 

Τι θα γίνει εάν αρχίζει να βρέχει και η βροχή «τρωει» το πρανές? Μπορεί να βρεθείτε δίπλα- δίπλα με τον γείτονα σας και δεν το λεω μεταφορικά...

 

Πόσο βαθιά θα σκάψετε και σε τι πλάτος? Σε τι πλάτος θα είναι σκάμμα από το κτίριο του γείτονα? Πόσο βαθιά είναι η θεμελίωση και τι είδους θεμελίωση έχει το κτίριο σας?

 

Να συνεχίσω?

 

Αποταθείτε σε μηχανικό με γνώση γεωτεχνικής πριν κάνετε οτιδήποτε!

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστά όλα αυτά αλλά αυτή τη στιγμή όποτε βρέχει στο υπογειό μου μπαίνουν νέρα και η μόνη λύση είναι αυτή.Το πλάτος θα είναι μισό μέτρο κ το βάθος απο 1 μέτρο εώς 1μιση.

Link to comment
Share on other sites

οι εργασίες θα γίνουν απο την πλευρα του οικοπέδου του γείτονα που με μισή καρδιά μας έδωσε το οκ να κάνουμε την δουλειά και αν χρειαστεί να πάρει μέρες θα χουμε πρόβλημα...

 

Εξηγηστε λιγο καλυτερα την κατατασταση.

Ο γειτονας εχει χτισει ή ειναι οικοπεδο?

Αν εχει χτισει ποση ειναι η αποσταση του κτιριου του απο το σκαμμα σας?

Μηπως υπαρχει θεμα με την κοινη μαντρα και οχι με το κτισμα....

Link to comment
Share on other sites

Dvlfw,

 

Για να εξηγηθώ: δεν πάω να σε τρομάξω για να σε κάνω να πληρώσεις μηχανικό για να κάνεις τη δουλειά σου. Ούτε θέλω να σου πουλήσω κάτι. Θα στο πω ωμά: η υγρασία είναι ένα ζήτημα ταμπού.

 

Πρέπει να θυμάσαι ότι το νερό θα ψάξει να βρει τον πιο εύκολο δρόμο. Έστω ότι σκάψεις και περάσεις τον τοίχο με ασφαλτικό. Έστω ότι περνάς και κάτι πιο σοφιστικέ: τσιμεντοειδές μονωτικό ή αυγουλιέρα. ΟΚ, με τον τοίχο.

Κάτω από την πλάκα τι γίνεται? Εκεί υπάρχει υγρομόνωση? Γιατί εάν δεν υπάρχει τότε λυπάμαι αλλά όπως σου είπα το νερό θα κοιτάξει να πάει εκεί που είναι να πάει βρίσκοντας τον ευκολότερο δρόμο, ήτοι: θα δει ότι μέσα από τον τοίχο δεν μπορεί να περάσει και τι θα κάνει? Μάντεψε... σωστά! Θα περάσει κάτω από την πλάκα και με το «μπει» μέσα στο μπετό θα ψάξει την πιο εύκολη διαδρομή. Που θα είναι αυτή? Στο ίδιο σημείο του τοίχου? Ίσως. Στον απέναντι τοίχο? Μπορεί. Πουθενά? Και αυτό μπορεί.

Το πιάνεις το νόημα, ε?

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που θα γίνει το σκάψιμο (με τα χέρια ,οχι με μηχάνημα) είναι ο διάδρομός του απο τον οποίο πέρνάει για να φτάσει στο σπίτι του.Ο διάδρομος αυτός είναι κοντά στα 4 μέτρα πλάτος κ εμείς θα ''χαλάσουμε'' το μισό μέτρο απο τα 4. Το οίκημά του είναι σχετικά μακρυά απο το σημείο που θα γίνει ο χαλασμός.....

 

Ναι φιλε μου το πιάνω και μου τα εχουν πει κ αλλοι αλλά αν δε κάνω τίποτα και είμαι συνεχώς με τα άν και με τα ίσως είναι χειρότερα. Μαζί με τον μηχανικό μου το έχουμε δεί το θέμα,απλά ρώτησα και εδώ γιατί πάντα θέλω πολλές αποψεις να ακούω.Στην πλάκα ναι κάναμε υγρομόνωση.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε αν καταλαβα καλα απο το βαθος του σκαμματος, πρεπει η πλακα οροφης του υπογειου να ειναι πανω απο την σταθμη του εδαφους.

Γι αυτο ειπε οτι θα σκαψει μαξιμουμ 1,5μ που φανταζομαι θα ειναι τα θεμελια.

Αν κανει καλη μονωση περιμετρικα του υπογειου ισως και το σωσει.

Εχω μικρη εμπειρια γενικοτερα αλλα εγω αυτο καταλαβα...

Link to comment
Share on other sites

salpigoal πολύ σωστά το κατάλαβες. Και δε θα γίνει περιμετρικά σε όλο το σπίτι παρά μόνο σε ένα σημειο μήκους 5 μέτρα όλο κ όλο (απο κεί που μπαίνουν τα νερά)

Link to comment
Share on other sites

Τσεκαρε τοτε οτι σιγουρα δεν προκειται να μπει απο αλλου γιατι γι αυτο που σου ειπε ο Topap εχει δικιο.Αν το μονωσεις καλα σ ενα σημειο ( εκει που μπαινουν τα νερα) τοτε θα ψαξει αλλη διοδο και οταν την βρει θα χεις προβλημα απο εκει ( που τωρα πιθανοτατα θα σαι ΟΚ )

Γι αυτο ειπα περιμετρικα ή αν οχι περιμετρικα τοτε σιγουρα κατα μηκος μιας πλευρας ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ

Σημειακη μονωση δεν εχω ξανακουσει....:)

Link to comment
Share on other sites

Σημειακη μονωση ναι γιατί η αλλη πλευρα ειναι πολυ κατηφορική οποτε αποκλείσαμε το ενδεχόμενο να μένουν τα νερά εκεί και οι άλλες δυο πλευρές ειναι δίπλα σε τοίχο άλλων κτιρίων.Οπότε μένει αυτή η μικρή πλευρά των 5 μέτρων... :P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.