Μετάβαση στο περιεχόμενο

εκτος σχεδιου ,2818τμ 90μ προσωπο σε κυριο κοινοτικο δρομο


ελλην76

Recommended Posts

γεια σας.εχω ενα αγροτεμαχιο απο το 04/2004,2818τμ,εκτος οικισμου,εκτος οριων προυφισταμενου οικισμου 1923,αποχαρακτηρισμενο απο δασαρχειο,ΑΛΛΑ προσωπο σε κυριο κοινοτικο δρομο(βαση φεκ που υπαρχει) 90μ,μεγιστο βαθος 35μ.εχει παραξενο σχημα ,τριγωνικο,με μεγαλυτερη πλευρα ,αυτη που εφαπτεται στον κυριως κοινοτικο δρομο .προηγουμενη του μεταγραφη (απο αποδοχης κληρονομιας 1983),απο τον αποθανων 01/1979,χωρις να το κατεχει με τιτλο,αλλα στην κατοχη του απο χρησικτησια.απο οσο ξερω ,το κτημα αυτο προυπηρχε στην κατοχη πριν παρα πολλα χρονια,πιθανον και προ 12/11/62 (αυτης της παρεκλισης).εχετε υποψην σας αν μπορω να μπω σε καποια παρεκλιση,αν σε ποια,με ποιον τροπο?υπαρχει τροπος να χαρακτηριστει οικοδομησιμο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αμα μπορεις να πας κανα 2 χρονακια πισω την προυπαρξη απο το 1979 και εισαι σε αποσταση 500 μ. απο το συνεκτικο τμημα του οικισμου τοτε εισαι εντος οριων ζωνης και οικοδομεις (βεβαια να ειναι προυφισταμενος του 1923 ο οικισμος για να εχει ζωνη), αλλιως αν ο δρομος ειναι αναγνωρισμενος με αποφαση Νομαρχη ως δημοτικος πας στην παρεκκλιση των 2 στρ.

Ερωτηση: το 2004 πως το απεκτησες, χωρις τοπογραφικο?το τοπογραφικο του δασαρχειου τι λεει για αρτιοτητα και οικοδομησιμοτητα?

Link to comment
Share on other sites

το τοπογραφικο το 2005 το εβγαλα το πρωτο που υπαρχει γι αυτο το αγροτεμαχιο. γραφει,αρτιο 2818τμ εκτος σχεδιου,εκτος ΖΟΕ,πως εχει χαρακτηριστει ως μη δασικο,ειναι αρτιο,δε λεει πως ειναι οικοδομησιμο το δασαρχειο ειναι εκτος αρμοδιοτητας του(μη δασικο).(ο τοπογραφος γραφει αρτιο και οικοδομησιμο ,εφοσον...προυφισταται των παρακατω ημερομηνιων, των παρεκλησεων.δυσκολο... να παω στην παρεκλιση (προυφισταμενο του 17/10/1978.. το βα8ος ειναι 35 και οχι 40 που θελει η παρεκλιση,πρωτη μεταγραφη αγροτεμαχιου ειναι 03/1983,απο αποδοχη κληρονομιας απο γονεα που πεθανε 01/1979 ,μερικους μηνες μετα που χρειαζεται η παρεκλιση,αν πιανεται το πιστοποιητικο θανατου ως στοιχειο προηγουμενης ιδιοκτησιας,ειναι σε αποσταση των 2 χλμ απο τον προυφισταμενο οικισμο 1923,οχι σε αποσταση 500μ απο αυτον.Τι μπορω να κανω?κατι για ενορκη βεβαιωση μου εχουν πει να εκανα να υπεγραφαν καποιοι μεγαλοι σε ηλικια πως οντως προυφισταται πολλων ετων.ισχυει κατι τετοιο? βοηθα οτι προυπαρχει της 12/11/1962 ?καποια αλλη κινηση που μπορω να κανω?το χρειαζομαι να ειναι οικοδομισημο να το προσημειωσω ωστε να μου κατεβασουν το επιτοκιο στα μισα του,για ενα δανειο που εχω παρει

Link to comment
Share on other sites

Απ'οτι ξέρω δεν μετράει πότε έγινε πρώτη μεταγραφή αλλά πότε δημιουργήθηκε...μπορεί να πέθανε π.χ. το 1979 κάποιος αλλά το αγροτεμάχιο να το είχε από το 1950... και αυτό δηλώνεται στο συμβόλαιο συνήθως με ένορκη κατάθεση...

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως σε συμβολαιογράφο το κάνεις...μαζί με το συμβόλαιο. Ουσιαστικά με μαρτυρία δηλώνει από πότε υπάρχει το αγροτεμάχιο και το έχει στην κατοχή του...γιατί πολλοί κατέχουν χωράφια από προπάππους πολλάαααααααα χρόνια και δεν υπάρχουν συμβόλαια.Οπότε το δηλώνει ο συμβολαιογράφος με ένορκη κατάθεση ότι είναι περίπου από το τάδε έτος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειπες για το δρομο.Ειναι αναγνωρισμενος με αποφαση Νομαρχη? Αν ναι πρεπει να παρεις χαρτι παλαιοτητας απο το Δημο για οσο πιο παλια χρονολογια μπορεις .Βεβαια μαλλον θα πρεπει να τους προσκομισεις και υπευθυνες δηλωσεις απο 2 γειτονες "παλιους" που το ετος για το οποιο θα λενε οτι προυπαρχει να ηταν εν ζωη.

Link to comment
Share on other sites

ωραια.σε ευχαριστω .θα το κοιταξω να το κανω και αν θα το εκλαβουν σαν εγκυρο για να καταστει αρτιο οικοδομισημο.ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.