Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενοι έλεγχοι σε μεταλλικό μέλος


 

Recommended Posts

Έχω μια οριζόντια μεταλλική δοκό, πάνω στην οποία στηρίζονται δύο κατασκευές αλουμινίου (αίθριο / σκίαστρο) όπως φαίνεται στο σχήμα.

 

Η μεταλλική δοκός μπορεί να πακτωθεί σε κατακόρυφα στοιχεία από beton ή εναλλακτικά σε κατακόρυφες μεταλλικές κολώνες (να κατασκευαστεί δλδ ένα πλαίσιο).

 

Θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος σχετικά με τους απαιτούμενους ελέγχους ώστε να προκύψει η διαστασιολόγηση της δοκού (ή του πλαισίου συνολικά).

 

Ευχαριστώ!

post-2034-131887266692_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν η δοκός στηριχθεί σε στοιχεία beton, για αυτόν τον απλό φορέα, έχουμε σαν δράσεις, τα μόνιμα φορτία, το χίονι και τον άνεμο. Εγώ θα έκανα μιά ανάλυση θεωρώντας την δοκό ως αμφιέρειεστη, και θα σύγκρινα τα μέγιστα εντατικά μεγέθη Msd, Vsd με την Μrd και την Vrd. Επειδή τα φορτία είναι μικρά, και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε για αρχιτεκτονικούς λογους διατομές μεγαλύτερες των απαιτούμενων, οι λόγοι Μsd/Μrd και Vsd/Vrd θα είναι πολύ μικροί. Οι βυθύσεις επίσης θα είναι μικρές, αλλά και αυτό μπορείς να το ελέγξεις από με τυπολόγιο π.χ. από το beton kalender για να κάνεις τον έλεγχο λειτουργικότητας. Διαμορφώνεις και δυο απλές συνδέσεις τέμνουσας και είσαι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.