Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό για οικόπεδο με κατοικία απο λιθοδομή


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Προέκυψαν κάποια θέμα σε ένα τοπογραφικό που πρέπει να συντάξω για αποδοχή κληρονομιας τα οποία δεν γνωρίζω. Η εν λόγω ιδιοκτησία είναι οικόπεδο εντός οικισμού <2000 κατοίκων, άρτιο και οικοδομήσιμο κατα κανόνα, και εντός του οικοπέδου βρίσκεται λιθόκτιστη κατοικία με ημι-υπόγειο (πρώιν σταύλος), προϋφιστάμενη του 55 (έχω επισυνάψει και σχέδιο).

Οι απορρίες μου:

1) Οι 50cm πέτρας μετράνε στη υπάρχουσα δόμηση ή τους αφαιρούμε? (έχω βρεί ένα post εδώ: http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=149 που γράφει ότι "Η διάταξη εφαρμόζεται για νέα κτίρια, που η άδεια τους εκδίδεται μετά την 27-8-02 ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 3044/02, δεδομένου ότι εντάσσεται στο πλαίσιο παροχής κινήτρων για την διατήρηση και ενίσχυση παραδοσιακών τεχνικών και για παλαιά υφιστάμενα κτίρια, μόνο στη περίπτωση που η τοιχοποιία αντικαθίσταται με λιθοδομή.", ισχύει αυτό?)

2) Ο σταύλος, με ελεύθερο ύψος 1.5μ, χωρίς παράθυρα, και πρόσβαση από την μία μεριά του κτιρίου θεωρείται υπόγειος χώρος? μπαίνει στη δόμηση? (το πάτωμα οροφής υπογείου είναι ξύλινο και μισο-γκρεμισμένο)

3) Στο κτίριο εφάπτεται, λόγω μεγάλης κλίσης εδάφους, τοίχος πλάτους 2,4μ, και μεταβλητού ύψους: από >2μ (κολλητά στο κτίριο) σβήνει στα 0,5μ (στα 1,6μ από τον κύριο όγκο του κτιρίου) και λειτουργεί σαν τοίχος αντιστήριξης του κτιρίου. Αυτό μετράει στην κάλυψη/δόμηση?

4) Στην διαθήκη, περιγράφεται το κτίριο ως σταύλος, εμβαδού Χτ.μ., αυτά τα τετραγωνικά πρέπει να αντιστοιχούν σε επιφάνει που μπαίνει στη δόμηση, στην κάλυψη ή θα έπρεπει να αναγράφεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην διαθήκη για να βγάλει κανείς συμπέρασμα? Γιατί εγώ αυτό που μέτρησα δεν έχει καμοία σχέση με τα τετραγωνικά που αναφέρει η διαθήκη...

 

Ευχαριστώ πολύ

 

litho_katoikia.pdf

Link to comment
Share on other sites

Η διάταξη αφορά για νέα κτίρια που η άδειά τους εκδίδεται μετά 27-8-2002 με λιθοδομή και για κτίρια παλαιά που αντικαθιστουν την τοιχοποιία με λιθοδομή Αρα πρέπει να υπολογιστεί όλο στην δόμηση Για το τοιχο νομίζω ότι δεν προσμετράται αν είναι τοίχος αντιστήριξης (εδώ οι γνώμες διίστανται και ίσως αν είναι σε επαφή με το κτήριο να μετράει) Όσο αναφορά τι λέει το συμβόλαιο , αν είνα παλαιό πιθανώς όπως σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ακριβές στην καταγραφή του (εχω δει και εγώ λανθασμένα τετραγ. και το έχω διαπιστώσει και με αεροφωτογραφίες ότι υπήρχε μεγαλύτερο κτίσμα και πριν το 1955 που δεν συμφωνούσε με το εμβαδόν του συμβολαίου)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.