Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάδος ανακύκλωσης πολυκατοικίας


ΟΩΝ

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Στο πεζοδρόμιο έξω από την πολυκατοικία που μένω, υπάρχει ένας πράσινος πλαστικός κάδος σκουπιδιών.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται μελέτη από κάποιον (μήπως τον Δήμο; ), η οποία να δίνει τελικά τον απαιτούμενο αριθμό κάδων μιας γειτονιάς, τις θέσεις τους κλπ.

Ρωτάω διότι έχω δει πολυκατοικίες που δεν έχουν καθόλου κάδο, άλλες που έχουν δύο, άλλες που έχουν έναν αλλά είναι πάντα "τίγκα", αλλού υπάρχουν κάτι "ξεκάρφωτοι" κάδοι στο πουθενά κ.ο.κ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σχετικά με τους κάδους έτσι είναι όπως τα λές. Ο πράσινος κάδος που αναφέρεις στο θέμα δεν είναι ανακύκλωσης αλλά απορριμμάτων.

Είναι γεγονός όμως ότι οι κάδοι εδώ στην Ελλάδα δεν χωροθετούνται ορθά βάση κάποιων κριτηρίων όπως θα έπρεπε να γίνεται. Δεν έχω ακούσει να έχει γίνει κάποια μελέτη χωροθέτησης κάδων βάση κριτηρίων όπως υπολογισμών όγκου απορριμμάτων σε συνάρτηση με οικοδομικά τετράγωνα, καταμέτρηση κτιρίων διαμερισμάτων, πολιτών κτλ και να υπολογίζετε ο όγκος και η χωροθέτηση του κάδου;

Μπορείς να πάρεις όμως τηλέφωνο την διεύθυνση καθαριότητας του δήμου σου για περισσότερες πληροφορίες. Σε πληροφορώ ότι κανείς δεν θέλει μπροστά στο σπίτι του, στην πολυκατοικία του ένα κάδο σκουπιδιών ή ανακύκλωσης αλλά κάπου πρέπει να τοποθετηθούν. Στην γειτονιά μου μάλιστα υπάρχουν 2 κάδοι σκουπιδιών ενώ απαιτείται ένας και ο δήμος μάλιστα έχει δημιουργήσει ειδικό χώρο για έναν κάδο. Τον άλλο τον μεταφέρει ένας "κομπλεξικός" γιατί δεν τον θέλει μπροστά στην οδό του και στον ειδικό χώρο σταθμεύει το μηχανάκι του. Ελλάδα!!!

Για ρίξε μια ματιά http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/TexnikesYpiresies/DiefKath/TmApokomidis/DiaxeirisiKadwn

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.