Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργοποιηση Varlogic NR6


Recommended Posts

Γεια σας. Θελω να θεσω σε λειτουργεια ενα οργανο αυτόματης αντιστάθμισης Varlogic NR6. Αυτο ειναι το ενχειριδειο λειτουργειας του, http://www.global-download.schneider-electric.com/852575A6007E5FD3/all/1A0D2675698C15E0852575A5006A2278/$File/3653491en_01%20%28print%29.pdf. Θα ηθελα να μου πειτε ποιες παραμετρους θα πρεπει να λαβω υπ'οψην για να καθορισω της σωστες τημες διόρθωσης συνημιτόνου.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βάλεις πρώτα το CT - Δηλαδή τι μετασχηματιστή εντάσεως έχεις βάλει. π.χ. 400/5 ... ή μπορεί να σου ζητήσει απευθείας τον λόγο μετασχηματισμού δηλαδή 400/5 = 80

 

Μετά πρέπει να βάλεις την τάση που θα έχουν οι ζυγοί που θα κάνεις την αντιστάθμιση π.χ. 400v

 

Μετά την σύνδεση που έχεις κάνει αν είναι φασική η πολική. L-N ή L-L

 

Το επιθυμητό συνημίτονο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξεις καλά. Ξέρω πολλούς που πάνε και το βάζουν αβλεπή στην μονάδα (1.00) και δεν υπολογίζουν τις απότομες μεταβολές φορτίου και γυρνάει χωρητικό το συνημίτονο εύκολα.

Πάει ανάλογα με τα άεργα που τροφοδοτεί η κάθε σου βαθμίδα και με το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η μεταβολή του φορτίου σου. Εγώ π.χ. σε μια συστοιχία πυκνωτών 800kvar που είχα βάλει σε ενα εργοστάσιο ισχύος 3.5MW, είχα βαθμίδες των 60kvar αν θυμαμαι καλά, και το είχα βάλει στο 0.98 το συνημίτονο. Αυτό στη συνέχεια με τις μεταβολές έπαιζε μόνο του στα 0.97 εώς 0.99. Καμιά φορά και μονάδα (1.00) αλλά ποτέ χωρητικό. το είχα λίγο πριν το όριο. Βέβαια είχα φτιάξει και σωστά τα βήματα ;)

 

Μετά πρέπει να καταχωρήσεις επίσης στο όργανο πόσες βαθμίδες έχεις, τι βαθμίδες έχεις (kvar), χρονική καθυστέρηση μεταξύ ζεύξης - απόζευξης βαθμίδων, συχνότητα στα βήματα ζεύξης - απόζευξης

(βήματα = ομαδοποιείς τις βαθμίδες για να έχεις πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην αντιστάθμιση)

Νομίζω αυτά είναι. Δεν ξέρω μήπως κάποιος άλλος θέλει να συμπληρώσει κάτι

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την βοήθειά Γιάννη. Βασικά με είχαν μπερδέψει κάποιοι σχετικά με την αυτόματη και την χειροκίνητη λειτουργεια, μου είχαν πει πως δεν συνίσταται η αυτόματη λειτουργεια. Τελικά το ρύθμισα στην αυτόματη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.