Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΗΛΕΚ/ΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ


ZBABIS

Recommended Posts

Καλησπερα, ειμαι αρχιτεκτων κ επιβλεπων σε νεα οικοδομη εντος σχεδιου οπου ο ιδιοκτητης ολοκληρωσε την μονοκατοικια του τέλος του 2010, με αδεια του 2009.Αντι λοιπον να πληρωσει τις οφειλουμενες επιβλεψεις σε ολους τους μηχ/κους για να το ηλεκτροδοτήσει χρησιμοποιει παρανομως παλιο ρολοι Δεη απο λυομενο κτισμα που ειχε πριν στο οικοπεδο και κατοικει στο σπιτι με την κουτοπονηρη λογικη οτι αφου η αδεια ληγει το 2013 να πληρωσει τοτε.Επειδη η οικοδομη θεωρειται εργοταξιο και φερω ευθυνη ως επιβλεπων, και παρολο που του εχω πει να βαλει εργοταξιακο τι μου προτεινετε να πραξω?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ονομάζεται παράνομη επέκταση δικτύου, ανεπίσημα για την δέη δεν υπάρχει παρανομία εφόσον οι kw/h πληρώνονται. Εάν όμως κάνεις επίσημη γραπτή καταγγελία στην δεη τότε επισύρει μέχρι και εισαγγελέα αφού θεωρείτε κακουργηματική πράξη. Η δεη θα κάνει επισκόπηση θα τραβήξει φοτο και θα στείλει την ανάλογη ειδοποίηση που θα αναφέρει την απομάκρυνση της παράνομης επέκτασης εντός ενός χρονικού ορίου σε τρία άτομα 1 στον ιδιόκτητοι 2 στον ηλεκτρολόγο που έχει υπογράψει την ΥΔΕ για το λυόμενο και 3 σε εσένα που έκανες την καταγγελία. Αυτή είναι η διαδικασία, τώρα, εσύ αποφασίζεις εάν το πας μέχρι εκεί……………

Link to comment
Share on other sites

Νικοςτρι σ' ευχαριστω για τα φωτα σου.Δεν σκοπευω να το παω εκει.Αυτο που με απασχολει ειναι οτι η οικοδομη ειναι τυπικα εργοταξιο , ο ιδιοκτητης παρανομει και αν ο μη γενετο συμβει κατι (ατυχημα,καταγγελια) θα φερω ευθυνη ως επιβλεπων.Τελικα αν οποιοσδηποτε ιδιοκτητης προτιμα να αργει να πληρωσει τους επιβλεποντες (αλλα να εχει πληρωσει ολα τα εξοδα οικοδομης) ειναι ανεκτο οχι ομως κουτοπονηρα στις πλατες τους να κατοικει στο σπιτι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.