Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίλλαρ με μηχάνημα


Recommended Posts

Παιδιά έχω ένα πίλλαρ με ένα όργανο μέσα το όποιο ανεβάζει θερμοκρασία και μετά από κάποια θερμοκρασία κλείνει το μηχάνημα και σταματάει η λειτουργία του που υποτίθεται οτι είναι 24 ώρη. Του έκανα σκέπαστρο και έβαλα 2 ανεμιστήρες να βγάζουν τον αέρα έξω από το πίλλαρ αλλα παλι τα ίδια κάνει. Τι λύση υπάρχει?είναι πολύ σημαντικό να βρώ κάτι γιατί το όργανο πρεπει να δουλέυει 24 ώρες.Πως να μειώσω τη θερμοκρασία που έχει μέσα?

Link to comment
Share on other sites

οι ανεμιστήρες θα πρέπει να λειτουργούν σε push/pull (ένας χαμηλά βάζει ένας ψηλά βγάζει αέρα). Αν ο αερισμός δεν φτάνει θα πρέπει να πρέπει να πας σε ψύξη με κλιματιστικό.

Link to comment
Share on other sites

Οι ανεμιστηρες εχουν τοποθετηθει πανω απο το οργανο ή υπαρχει περιπτωση να συσορευεται ο θερμος αερας και να διαστωματωνεται? Θα προτεινα να το βαψεις λευκο αλλα εχεις κανει ηδη σκεπαστρο. Υπαρχουν κλιματισμοι πινάκων αλλα το κόστος ψιλο απογειωνεται. Απο που προερχεται η θερμοτητα? Στο πιλαρ τι αλλο εχεις μεσα που παραγει θερμοτητα? Ποιο ειναι το οργανο? Οτι ειναι θεμα θερμοκρασιας και οχι π.χ. υγρασιας πως το εχεις διαπιστωσει?

 

Αν π.χ. το οργανο δουλευει μεχρι 50 βαθμους και εξω εχει 40 και στο πιλαρ εχεις μια μονιμη θερμανση της ταξης των 500W θα χρειαστεις τουλαχιστον 60κμ την ωρα ροη αερα.

Link to comment
Share on other sites

οι ανεμιστήρες μπήκαν όπως είπες 2 ψηλά και ένας χαμηλά. Το όργανο είναι ένας μετρητής τοξικότητας λυμάτων και φαντάσου οτι πάλι αυτό είναι σε κλειστό κουτί δηλαδή έχω 2 κουτιά. Είχα σκεφτεί για το κλιματιστικό αλλά έλεγα να ρωτήσω μπάς κ υπάρχει άλλη λυση γιατί το κόστος έιναι υψηλό.

Link to comment
Share on other sites

Προτεινω να δεις το datasheet του οργανου. Αν σταματαει να δουλευει π.χ. στου 40 βαθμους μπορει να ειναι βλαβη του οργανου, συνηθως δουλευουν μεχρι 70. Αν και το ιδιο το οργανο ειναι μεσα σε κουτι τοτε η ψυξη ειναι δυσκολη.

Θεωρητικα, η αυτοκαταναλωση του οργανου μετατρεπεται σε θερμικες απώλιες P. Αυτες φτανουν στο περιβαλλον (θερμοκρασια περιβαλοντος) μεσω διαφορων θερμικων αντιστασεων μεταξυ αυτων η θερμικη αντισταση του πιλαρ και η θερμικη αντισταση του κουτιου στο οποιο ειναι το οργανο. Η διαφορα θερμοκρασιας σε συναρτηση με τις αντιστασης καθοριζουν την ροη της θερμοτητας. Η προσπαθεια σου θα πρεπει να επικεντρωθει στην μειωση αυτων των θερμικων αντιστασεων οπως πολυ σωστα εκανες με τους ανεμιστηρες για να αυξηθει η ροη της θερμοτητας. Αν το οργανο δεν "ανοιγει" ή ειναι πολυ ευαισθητο, η μονη σου λυση ειναι να χαμηλωσεις την θερμοκρασια του "περιβαλοντος" δηλ να βαλεις κλιματισμο.

Ισως μια αλλη λυση ειναι να ψιλαφησεις το οργανο με τα χερια και να εντοπισεις την κυρια πηγη θερμοτητας. Σε αυτο το σημειο στερεωσε μια ψυκτρα π.χ. απο παλιο PC.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.