Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παροχή ρεύματος με έναν αγωγό


ariss

Recommended Posts

Έτσι και αλλιώς η ΔΕΗ ανά 500μετρα νοητή ευθεία βάζει νέο Μ/Σ από την Μ/Τ στην Χ/Τ.

Και χρησιμοποιεί την δικία σου γείωση για την ενίσχυση του ουδετέρου της

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα άκουσα κάτι για πρώτη φορά. Οτι μπορείς να παρεις παροχή ρεύματος με ένα καλώδιο. Δηλαδή να πάρεις μόνο μία φάση και να χρησιμοποιήσεις τη γη για ουδέτερο.

 

Η χρησιμοποίηση της γης ως αγωγού για να κλείσει το κύκλωμα, δεν είναι ούτε περίεργο ούτε ασύνηθες. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με ασφάλεια και με αξιοπιστία. Στα μονοφασικά δίκτυα διανομής αυτό απαγορεύεται για δυο κύρια λόγους: (α) για λειτουργικούς λόγους (π.χ., η αντίσταση της γείωσης που παρεμβάλλεται στο κύκλωμα, προκαλεί απώλειες ενέργειας, συγκρίσιμες με την ισχύ του φορτίου), και (β) για λόγους ασφάλειας (το χωνί δυναμικού που δημιουργείται στις θέσεις γείωσης, δημιουργεί εξαιρετικά επικίνδυνες βηματικές τάσεις, δες σχήμα εδώ http://www.tpub.com/content/NAVFAC/hdbk419a_vol1/hdbk419a_vol10127im.jpg).

Δεν ισχύει όμως το ίδιο στα πολυφασικά συστήματα. Η γη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "ουδέτερος" κανονικότατα και ασφαλέστατα. Παραπέμπω για μια συνοπτική επισκόπηση στα κυκλωματικά διαγράμματα του Τμήματος 312 του ΕΛΟΤ HD384.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.