Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί βοηθητικών συστημάτων


ntside

Recommended Posts

Να ρωτησω στην περίπτωση που το εξεταζομενο κτιριο δεν εχει συστηματα ψύξης,στα βοηθητικα συστηματα παιρνουμενη ειδική ισχύ 5 w/m2 , ποιας επιφανειας της ψυχομενης (που ειναι το 1/2 της θερμαινομενης) ή της θερμαινομενης?

Ευχαριστώ....

Link to comment
Share on other sites

Της επιφάνειας της θερμικής ζώνης. Δες τι γράφει στην τρίτη παράγραφο της σελίδας 106 της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010. Ή απλούστερα, της θερμαινόμενης επιφάνειας (που μπορεί να είναι μεγαλύτερη της πραγματικά ψυχόμενης).

Πάντως ο σωστός ορισμός αφορά τα m2 της θερμικής ζώνης.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση...

στη σελ 106 ,ομως αναφερει ..για τα βοηθητικα συστηματα κυκλοφοριας ζεστου νερου στη θερμικη ζωνη και ακομη με μπερδευει...

Link to comment
Share on other sites

Τι σε μπερδεύει; Όλες οι αναγωγές στη θερμική ζώνη γίνονται. Αυτή μας απασχολεί. Μην σε μπερδεύει η πραγματικά θερμαινόμενη ή ψυχόμενη επιφάνεια. Θα μπορούσε π.χ. αντίστοιχα, να είχαμε εντός του χώρου μιας κατοικίας μια μικρή αποθήκη όπου δεν υπήρχε τοποθετημένη κάποια τερματική μονάδα θέρμανσης. Τα τετραγωνικά μέτρα όμως της θερμικής ζώνης συμπεριλαμβάνουν και αυτόν τον -στην πραγματικότητα μη θερμαινόμενο- χώρο. Τα βοηθητικά συστήματα 5 W/m2 (για κατοικία) θα αφορούσαν όλη τη θερμική ζώνη. Το ίδιο ισχύει και για την ψύξη.

Link to comment
Share on other sites

Ομως γιατι στις κατοικιες λαμβανουμε ψυχομενη επιφανεια το 1/2 της θερμαινόμενης?Τι ρολο παιζει το κελι "ψυχομενη επιφανεια " που συμπληρώνουμε στα γενικα του κτιρίου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.