Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση ΜΥΕ στο δίκτυο


johnzmechanic

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Δύο πράγματα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη σύνδεση ΜΥΕ στο δίκτυο της ΔΕΗ.

 

1) Κάποιες τεχνικές πληροφορίες για τη διασύνδεση ΑΠΕ. Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η ύπαρξη υποσταθμού και ο ποιος ο ρόλος του;

2) Γνωρίζεται αν μπορώ να βρω τους χάρτες του ηλεκτρικού δικτύου σε GIS με κάποιο τρόπο. Είδα σχετικό topic με την χαρτογράφηση που κυκλοφορεί από τη ΔΕΗ όπως και το αρκετά κατατοπιστικό:

 

http://195.251.42.2/cgi-bin/nisehist.sh?objtype=enexart

 

Ωστόσο, η γεωγραφική πληροφορία θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη γιατί θέλω να κάνω εκτίμηση του κόστους διασύνδεσης για σχετικό πρόγραμμα εργασίας.

 

Πιθανώς να ζητάω πολλά στο (2) αλλά μια προσπάθεια άξιζε...8-)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

α) Η 'Υπαρξη Υ/Σ Ανύψωσης (20/150kV), σχετίζεται κατα κυριο λόγω με το μέγεθος του ΜΥΗΕ. Δεν ειναι αυστηρώς καθορισμένο το νουμερο πάνω από το οποίο απαιτείται σύνδεση στην υψηλή τάση μέσω Υ/Σ, καθώς σχετ'ιζεται και με την κατασταση των υφιστάμενων δικτύων Μεσης τάσης.

 

Σαν "μπουσουλα", η εμπειρία ειναι πως πάνω από 5MW δεν συνδέεται σχεδόν ποτέ στην Μέση Τάση, εκτός και εαν εχεις κάποαι γραμμή "κορμό". Υπάρχουν βεβαια περιπτώσεις που ουτε 2MW δεν μπορείς να συνδέσεις αν ειναι πολύ ασθενές το δίκτυο. Εξαρταται.

 

Επίσης, παίζει ρόλο και πόσο "φορτισμένη" ειναι ειναι η γραμμή, αλλά αυτό στα πλαίσια της φοιτητικής εργασίας σου δεν σε απασχολεί.

 

β) Το λινκ που παραθετεις, να σε πληροφορήσω πως εχει αποκλίσεις πολλών χιλιομέτρων. Δοκίμασε να βρεις εναν χαρτη που ειχε πάρει το μάτι μου στο http://www.desmie.gr που ειχε λιγο καλύτερη ακρίβεια. Επίσης, για κάποιες περιοχές της ελλάδας, υπάρχει πληροφορία και στο opendata, αλλά νομίζω σε λιγες.

 

Πάντως αν χρειάζεσαι νέον Υ/Σ, συνηθως το ξεχνάς το ΜΥΗΕ, λόγω κόστους (μονάχα ο Υ/Σ κοστιζει 2-3 μυριοπουλα, οπότε θα πρέπει να ειναι μεγάλο το ΜΥΗΕ για να αξιζει)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.