Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eρώτηση νομιμοποίησης


Recommended Posts

καλησπέρα, δν γνωρίζω πολλά απο άδειες κ διαδικασίες αλλά θέλω να ρωτ'ησω το εξής :μια πελάτισσα έχει μία σοφίτα όπου έβγαλε άδεια για προσθήκη στέγης, στην συνέχεια κατασκεύασε σοφίτα ήρθε το ίκα της έβαλε πρόστιμο το πλήρωσε(στο ικα) κ τώρα θέλει να το νομιμοποιήσει...ρωτάω λοιπόν το εξής εδώ κ χρόνια δν έχει κανένα πρόβλημα με πολεοδομία,δν της έρχεται πρόστιμο από πολεοδομία, δν φαίνεται η σοφίτα της από τον δρόμο κ όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχει ένα μεγάλο κενό όταν νομιμοποιείς τέτοιους χώρους αφού υπερβαίνουν καθ'ύψος (στην περιπτωση μ είναι γύρω στα 3 μ ύψος). Τι να κάνω να προχωρήσω στην νομιμοποίηση με νόμο ημιυπαιθρίων?(Η να περιμένω να βγεί ο νόμος αυθαιρέτων που θα λύνει τέτοια προβλήματα ύψους...)

Ρωτώ με τν έννοια μήπως να περιμένω για τον νόμο αυθαιρέτων η στο τέλος να μν κάνουμε τίποτα..

Link to comment
Share on other sites

Εαν υπερβαίνεις τον εγκεκριμένο όγκο δεν δε καλύπτει ο 3843.ΘΑ περιμένεις το νέο νόμο που τακτοποιεί τέτοιες περιπτώσεις.Να το αποφύγει μάλλον δεν μπορεί γιατί θα το βρει μπροστά της σε κάποια μελλοντική μεταβίβαση που θα χρειαστεί χαρτί μηχανικού ότι δεν υπάρχει παράβαση στην οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Πώς ελέγχεις αν υπερβαίνεις τον όγκο που προανέφερες?

 

πως γίνεται ο έλεγχος του όγκου? Πώς θα το υπολογίσω?

Link to comment
Share on other sites

Αν η πραγματοποιημένη οικοδομή περνάει το εγκεκριμένο ύψος της οικοδομικής αδείας και μέσα σε αυτή την υπέρβαση υπάρχει η σοφίτα τότε υποχρεωτικά πας με τον Ν4014.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα, μου έτυχε περίπτωση που κάποιος (Α) χωρίς να το γνωρίζει αγόρασε με κατάτμηση όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο (όχι εξ' αδιαιρέτου) το 1977 τμήμα αγροτεμαχίου και αυτός που του το πούλησε (Β) (σαν οικόπεδο) του έβγαλε οικοδ. άδεια με δικό του μηχανικό και στο όνομά του (Β) και στην άδεια φαίνεται όλο το αγροτεμάχιό του . Ο (Α) έχτισε την ίδια χρονιά ,θεωρώντας ότι δεν έχει πρόβλημα νομιμότητας όπως του είπε ο μηχανικός. Σήμερα η ιδιοκτησία του (Α) είναι εντός οικισμού (<2000) και άρτιο κατά παρέκκλιση. Το κτήριο μπορεί να θεωρηθεί νόμιμως υφιστάμενο ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.