Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολοκλήρωση σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σταθμών ΑΠΕ με τον ΔΕΣΜΗΕ


Icecut

Recommended Posts

Πρίν απο μερικές ημέρες μου έστειλαν απο τη ΔΕΗ την προσφορά σύνδεσης για ένα Φ/Β σταθμό επι στέγης βιομηχανικού κτιρίου.Το ερώτημα μου είναι ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα μου.Διαβάζοντας στην ιστοσελίδα του ΔΕΣΜΗΕ θέλει ένα διαβιβαστικό/αίτηση και πέρα απο αυτό,άδεια παραγωγής,σύμβασης σύνδεσης ΕΠΟ ή βεβαίωση απαλλαγής και τα νομινοποιητικά έγγραφα για την Α.Ε. που είναι η εταιρεία που έχει κάνει την αίτηση.Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει?Τι έγγραφα πρέπει συνολικά να έχω?Τι θα χρειαστώ στην πορεία?Το μόνο που έχω στα χέρια μου είναι η προσφορά σύνδεσης απο τη ΔΕΗ,πέραν τούτου ουδέν...οποιαδήποτε βοήθεια πολύτιμη!ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Είναι εντελώς ξακάθαρο το τι χρειάζονται.

Αρχικά ΕΠΟ δεν θέλεις γιατί είναι κτίριο

θέλει την αίτηση/διαβιβαστικό όπου θα λές ότι αιτείσαι κατάρτισης σύμβασης πώλησης με βάση τα συνημμένα δικαιολογητικά

θέλει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρίας τα οποία αν δώσεις την λίστα σε ένα λογιστή στην εταιρία θα στα ετοιμάσει γρήγορα ΚΑΙ

Θέλει και σύμβαση σύνδεσης με ΔΕΗ, το οποίο σημαίνει καταβολή των Ο.Σ και αναμονή για την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης, καλό θα είναι να βιαστείς λίγο ειδικα αν η αίτησή σου είναι για πάνω απο 100kwp όπου η σύμβαση σύνδεσης καταρτίζεται κεντρικά απο την ΔΔΔ και έχει αναμονή περίπου 3 μήνες και θεωρητικά την θέλει ο ΔΕΣΜΗΕ για να σου ετοιμάσει την σύμβαση πώλησης.

Link to comment
Share on other sites

Επομένως πρέπει αρχικά να καταβάλλω τους όρους σύνδεσης στη ΔΕΗ,να περιμένω να πάρω τη σύμβαση σύνδεσης.Μετά πρέπει να κάνω την αίτηση για τη σύμβαση πώλησης με το ΔΕΣΜΗΕ..είμαι κάπου λάθος?Αίτηση όπως καταλαβαίνω θα υποβάλλω σε 3 μήνες για τη σύμβαση πώλησης,αφού λάβω τα χαρτια απο τη ΔΕΗ..ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ έργο είναι πάνω απο 100KWp?

αν ΝΑΙ τότε θα καθυστερήσεις 3 μήνες και παραπάνω ίσως με την σύμβαση σύνδεσης

αν είναι μέχρι 100kWp χαλαρά πρλαβαίνεις την Ταρίφα.

Στην θέση σου θα μίλαγα με ΔΕΣΜΗΕ με την Γραμματεία των Φ/Β και θα ρώταγα αν μπορώ να πάω τα υπόλοιπα δικαιολογητικά μαζί με τους όρους σύνδεσης και αντίγραφο του τιμολογίου καταβολή αυτών ώστε να προλάβεις να έχεις ταρίφα προ 31/1

Link to comment
Share on other sites

To έργο είναι πάνω απο 100kWp επομένως πάω για καθυστέρηση..θα δοκιμάσω παρόλα αυτά να πάρω τηλ να μιλήσω με ΔΕΣΜΗΕ μήπως και μπορέσω να προλάβω την ταρίφα!ευχαριστώ πάρα πολύ..θα επανέλθω μόλις βγάλω άκρη!

Link to comment
Share on other sites

Μόλις μίλησα με το ΔΕΣΜΗΕ.Δυστυχώς δε μπορούν να δεχτούν αποδεικτικό καταβολής των όρων σύνδεσης,είναι απαραίτητη η προσκόμιση της σύμβασης πώλησης.Τώρα επομένως είναι καθαρά θέμα ΔΕΗ το αν θα προλάβω να κλείσω στην τωρινή τιμή ή σε εκείνη που θα ισχύει μετά τις 31/1.Πάντως στο ΔΕΣΜΗΕ μου είπαν οτι λογικά δε πρέπει να αργήσουν πάνω απο ενα μήνα..υπομονή!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

σε ποσο καιρο περαιωνεται στη παρουσα χρονικη συγκυρία απο το ΔΕΣΜΗΕ η διαδικασια υπογραφης συμβασης πωλησης Η.Ε.μεταξυ του ΔΕΣΜΗΕ και ενος νεου παραγωγου που συνδέεται στη Χ.Τ.?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.