Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλλειψη ζεστού νερού


Jokon

Recommended Posts

Καλημέρα!

 

Ελπίζω να μην είμαι εντελός εκτός θέματος του forum και να παρέχονται και συμβουλές για απλά καθημερινά θέματα που απασχολούν ένα σπιτι :mrgreen:

 

Μετακόμισα πρόσφατα σε ένα διαμέρισμα 5ετίας. Έχει αυτόνομη θέρμανση με boiler και έναν ηλεκτρικό 80άρι θερμοσίφωνα στο πατάρι. Μπάνιο με ζεστό νερό από το boiler δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να κάνουμε. Κρυώνει πολύ γρήγορα και ας έχουμε ανοιχτό το καλοριφέρ για 3 ώρες. Όταν το είπα στον ιδιοκτήτη μου είπε ότι για να έχει ζεστό νερό από το boiler πρέπει να δουλεύω το καλοριφέρ για 45 λεπτά χωρίς να σβήσει καθόλου το λαμπάκι. Εν ολίγις να βάλω το θερμοστάτη στους 30 βαθμούς μη τυχόν και πιάσει τη θερμοκρασία και σβήσει...(οπότε δεν το έχω καν δοκιμάσει, χρησιμοποιώ μόνο τον ηλεκτρικό, οπότε είναι σαν να μην έχουμε boiler) Ρώτησα επίσης τον ιδιοκτήτη μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση το boiler, μήπως έχει ρυθμιστεί να σβήνει στους 40 βαθμούς κλπ κλπ κλπ και μου είπε ότι είναι κεντρικό το boiler, δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω.

 

Όσον αφορά τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα εγώ που κάνω γρήγορο μπάνιο (των 7-8 λεπτών) χρειάζομε (οριακότατα) να το ανοίξω 20 λεπτά πριν μπω. Η κοπέλα μου όμως που κάθετε περισσότερη ώρα πρέπει να ανάψει τον ηλεκτρικό τουλάχιστον 40 λεπτά.

 

Και η ερώτησή μου είναι:

Είναι φυσιολογικό να χρειάζομαι και στις 2 περιπτώσεις (boiler - ηλεκτρικό) 45 λεπτά προετοιμασίας για να έχω ζεστό νερό;;;; Υπάρχει περίπτωση και boiler και ηλεκτρικός να είναι τόσο πολύ της πλάκας και να θέλουν τόσο χρόνο;

 

Μήπως εγώ έχω κακομάθει που στο πατρικό μου ο ηλεκτρικός ήθελε 5-10 λεπτάκια για άφθονο ζεστό νερό και το boiler ακόμα και καταχείμωνο το άναβα και έμπαινα για μπάνιο μετά από 1 λεπτό στη κυριολεξία και το ζεστό δεν τελείωνε ποτέ;; :sad:

 

Τέλος να πω ότι έχω την εντύπωση ότι ο θερμοστάτης του καλοριφέρ σβήνει λίγο εύκολα. Δηλαδή το ρυθμίζω στους 23 και σβήνει γρήγορα το λαμπάκι και έχω την εντύπωση ότι το σπίτι δεν πρέπει να έχει πιάσει ούτε καν τους 20 βαθμούς. (δεν το έχω τσεκάρει όμως ακόμα με ένα θερμόμετρο) Μπορεί να φταίει και αυτό για το boiler;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κούρασα με τη μακροσκελή μου ερώτηση!

 

Σε άλλο μου post θα σας αναλύσω και μια ακόμα υδραυλική απορία που έχω :smile:

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το γεγονός ότι σβήνει εύκολα το λαμπάκι, όπως αναφέρεις, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή είναι σε λάθος θέση ο θερμοστάτης. Πχ αν ο θερμοστάτης είναι κοντά σε κάποιο καλοριφέρ, ή στην κουζίνα κλπ, τότε ο θερμοστάτης αντιλαμβάνεται γρη΄γορα αυτή τη θερμοκρασία και σβήνει, ενώ όλο το σπίτι ουσιαστικά είναι κρύο. Για τα υπόλοιπα, ο μόνο που έχω να σου πω είναι ότι το δίκτυο θέρμανσης αποτελείται από πολλές κρίσιμες κα ιζωτικές διατάξεις. Συνεπώς, για να απαντήσουμε στις απορίες σου θα έπρεπε να γίνονταν αυτοψία από Μηχανολόγο και υπολογισμοί, που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει καθώς δεν είναι δικό σου το σπίτι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μία φορά θα πρέπει να πούμε ότι όταν ζεσταίνουμε νερό για μπάνιο με το καλοριφέρ (πετρέλαιο,φυσικό αέριο) δεν σημαίνει ότι είναι τσάμπα.

Μάλιστα με τις σημερινές τιμές του πετρελαίου αλλά και με τον χαμηλό βαθμό απόδοσης πολλών εγκαταστάσεων καθώς και με την έλλειψη κατάλληλου αυτοματισμού πολλές περιπτώσεις συμφέρει καλύτερα το ρεύμα παρά το πετρέλαιο.

Φίλε μου δεν έχεις παρά να διαθέσεις 50-60 ευρώ να αγοράσεις έναν καλό ψηφιακό θερμοστάτη + τα εργατικά .... Είναι μεγάλη υπόθεση σήμερα να έχουμε έναν καλό θερμοστάτη χώρου στο σπίτι μας.

Απο εκεί και πέρα αν τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος είναι μεγάλα και πράγματι το σπίτι σου πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία σε μικρό χρονικό διάστημα τότε ίσως να σε συμφέρει καλύτερα η επιλογή ρεύματος παρά να γράφεις ώρες θέρμανσης υπερθερμαίνοντας το διαμέρισμα σου για να παράγεις ζεστό νερό με το καλοριφέρ.

Το ότι στο πατρικό σου είχες άφθονο ζεστό νερό από το μπόιλερ μπορεί να μην το πλήρωνες στην ΔΕΗ αλλά το πλήρωνες σίγουρα στο πετρέλαιο χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι.

Edited by aithilenio
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.