Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μισθωτός μηχανικός και εισηγητής σεμιναρίων...


Recommended Posts

Γειά σας,

 

είμαι διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός με εξιτήριο νεότητας (χιούμορ: θα παραμείνω 'νέος' μηχανικός μέχρι συντάξεως ή θανάτου καθότι ασφαλισμένος μετά το 1993) και επειδή τα μισθολογικά μου είναι... drama αναρωτιόμουν μήπως παρέδιδα συμπληρωματικά κάποια μαθήματα σε σχολές επαγγελματικής κατάρτισης, διότι διαθέτω κάποιες πιστοποιήσεις και ίσως είναι η μοναδική πιθανότητα να αξιοποιήσω κάποιες μεταπτυχικές σπουδές μου.

 

Αρκετά παλαιότερα διέθετα δελτίο παροχής υπηρεσιών το οποίο έκλεισα με την εφορία λόγω μη χρήσης.

 

Αναρωτιόμουν ποια είναι η διαδικασία και ποιές οι ασφαλιστικές εισφορές σε μια τέτοια περίπτωση καθότι άκουσα για κάτι αυξήσεις της τάξεως του 95% για τους ελεύθερους επαγγελματίες άνω 15-ετίας. Τελικά θα είμαι (εν μέρει) ελεύθερος επαγγελματίας?

 

Η ερώτηση είναι τι θα πληρώνω στο απεχθές ταμείο μας και στην ακατανόμαστη (εφορία) και μήπως τελικά κάθομαι σπιτάκι μου ώστε τουλάχιστον να γλιτώσω την καθαρίστρια.

 

Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει ή ασκεί την ανωτέρω δραστηριότητα παράλληλα με τη μισθωτή εργασία θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις όποιες πληροφορίες του.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος

Edited by Γιώργος Ανώνυμος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.