Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Irenicus

Recommended Posts

Γεια και χρονια πολλα σε ολους τους συναδελφους και μη . Εδω και ενα μηνα βρισκομαι σε αναζητηση εργασιας σε μια απο τις δυο χωρες που αναφερω στον τιτλο. Αρχικα εχω βαλει στο στοχαστρο μου την αγορα της Ολλανδιας, παρακαλω να αναφερθει οποιοσδηποτε εχει εμπειρια απο τις συγκεκριμενες αγορες που να δουλευει η εχει εργαστει να μας πει αν βρισκει ευκολα ενας μηχανολογος δουλεια χωρις την γνωση της Ολλανδικης και αντιστοιχα Γερμανικης γλωσσας ? Ποιοι ειναι οι κυριοι τομεις οπου μπορει να απορροφηθει ενας μηχανολογος ο οποιος δεν ειναι απειρος αλλα εχει μια 3 εως 6 ετη εμπειρια? Επειδη το 2012 ειναι μια χρονια κρίσιμη για την πορεια μας στην Ευρωπη σαν χωρα αλλα και για την ιδια την Ευρωπη πιστευεται οτι ο τομεας μας εχει πλεον χασει την δυναμικη του στην Γηραια Ηπειρο και θα πρεπει οσοι ψαχνονται για δουλεια στο εξωτερικο να αρχισουν να βλεπουν και αλλες αγορες.

 

 

 

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Από ότι γνωρίζω στη συντριπτική πλεοψηφία των περιπτώσεων για να εργαστείς στις παραπάνω χώρες θα πρέπει να γνωρίζεις και τη γλώσσα τους....Από την άλλη και στην Ευρώπη όπως λές υπάρχει γενικά πρόβλημα με την εργασία. Δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένη χώρα που βρίσκεις ευκαιρίες, θα έλεγα είναι ανάλογα την περίσταση. Ξέρω πχ άτομα που βρήκαν εργασία στην Αγγλία πρόσφατα. Από την άλλη δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο και μέ άλλους που ενδεχωμένος θα θελήσουν να ακολουθήσουν. Από εκεί και πέρα ας συμβάλει στην συζήτηση και κάποιος συνάδελφος με περισσότερες εμπειρίες στο θέμα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα απο Utrecht, Netherlands.

 

Εγω εργαζομαι ως Μηχανικος Η/Υ αλλα προσφατα γνωρισα εναν Ελληνα Πολ.Μηχ.

 

Απο αυτα που μου ειπε και που ακουω δεξια κ αριστερα, το πιο σημαντικο ειναι να μιλας την γλωσσα. Θα βοηθουσε επισης παρα πολυ ενα δυνατο Μαστερ ή μια προυπηρεσια σχετικη με τα εκει αντικειμενα τους..

 

Οι Ολλανδοι ασχολουνται παρα πολυ με την εδαφομηχανικη. Δεν εχουν κομπλεξ και προβλημα να σου μιλανε Αγγλικα στη δουλεια αλλα απο τη στιγμη που θα σε βαζουν να διαβαζεις χαρτια και email που στελνουν οι πελατες.. η ζωη σου θα γινει δυσκολη αν δεν μιλας την γλωσσα..

 

Χαιρετισμους :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.