Μετάβαση στο περιεχόμενο

αναψυκτηριο περιπτερο -γαλακτοπωλειο


Recommended Posts

...παιδια, σε καταστημα 14 τ.μ μονιμης δομησης το οποιο βρισκεται διπλα σε κεντρικη πλατεια, εξοδο μετρο, και δημαρχειο μπορει να λειτουργησει αναψυκτηριο περιπτερο συμφωνα με το αρθρο 42? η θα πρεπει να ειναι ''λυομενης κατασκευης''?

ρωταω γιατι ψαχνουμε να βρουμε τι αδεια μπορει να παρει ο συγκεκριμενος χωρος προκειμενου να εμπορευεται καφε και τα σχετικα προιοντα σε ορθιους πελατες.

το γαλακτοπωλειο για περαστικους τι επιφανεια χρειαζεται?

ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

Από τα παρακάτω που αναφέρονται στο Αρθρο 42, συμπεραίνω πως σου λείπει 1μ2 για να κάνεις αναψυκτήριο κατάστημα, γιατί για περίπτερο μάλλον θέλει λυόμενη κατασκευή:

 

3. Ορισμοί:

 

α) Αναψυκτήρια περίπτερα είναι μικρά καταστήματα, τα οποία ιδρύονται και λειτουργούν σε κεντρικές πλατείες, οδικές αρτηρίες, σταθμούς αυτοκινήτων η σιδηροδρόμων, λιμένες και αερολιμένες, ακτές ομαδικής κολυμβήσεως (πλαζ), τουριστικούς ή αρχαιολογικούς χώρους και γενικά σε χώρους, στους οποίους παρατηρείται συνήθως συγκέντρωση ή διέλευση πολλών ατόμων. Τα καταστήματα αυτά επιτρέπεται να προσφέρουν αναψυκτικά, ποτά και μπύρα, καφέ γενικά και άλλα ροφήματα, παγωτά τυποποιημένα ή χύμα σε χωνάκι και ορισμένα γλυκίσματα από αυτά που μπορούν να προσφέρονται στο χέρι τοποθετημένα σε χαρτί (κωκ, εκλαίρ, αμυγδαλωτά, κέικ, τουλούμπες, κ.τ.όμ.), τοστ ή άλλα σάντουϊτς και πίτες (τυρόπιτες, κ.τ.όμ.).

 

β) Καταστήματα αναψυκτήρια χωρίς καθίσματα είναι μικρά καταστήματα, τα οποία προσφέρουν σε όρθιους πελάτες ορισμένα γλυκίσματα από αυτά, που μπορούν να προσφέρονται στο χέρι τοποθετημένα σε χαρτί (κωκ, εκλαίρ, αμυγδαλωτά, κέϊκ, παντεσπάνι, τουλούμπες, κ.τ.ομ.), παγωτά τυποποιημένα ή χύμα σε χωνάκι, τόστ ή άλλα σάντουϊτς πίτες (τυρόπιτες, σπανακόπιτες, πίτσες, μπουγάτσες, κ.τ.ομ), καφές, αναψυκτικά, ποτά και μπύρα.

Τα καταστήματα αυτά διαφέρουν από τα αναψυκτήρια περίπτερα κυρίως ως προς την κατασκευή και τον απαιτούμενο χώρο (παρ.5 περιπτ.α και παρ.6 του παρόντος άρθρου).

 

 

 

5. Γενικά τα καταστήματα του παρόντος άρθρου . . . . . . . . .

 

Ειδικότερα:

α) Τα αναψυκτήρια περίπτερα μπορεί να λειτουργούν σε λυόμενες κατασκευές από κατάλληλα υλικά, εφόσον θα στηρίζονται σε μόνιμη βάση από μπετόν και θα είναι σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και τους τυχόν υπάρχοντες Κανονισμούς, των ειδικών Φορέων, που ελέγχουν την περιοχή (ΕΟΤ, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, κα.), και κυρίως παρέχουν τα εχέγγεια προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο απαιτούμενος για τη λειτουργία των καταστημάτων τούτων χώρος θα είναι τουλάχιστον 8 τετραγωνικά μέτρα με ελάχιστο ύψος 2,20 μέτρα. Οι επιφάνειες των τοίχων θα είναι σε όλη την έκτασή τους αδιαπότιστες και λείες (επικαλυμμένες με πλακίδια εφυαλωμένης πορσελάνης ή με άλλο κατάλληλο και στέρεο αδιαπότιστο και λείο υλικό ή ελαιοχρωματισμένες).

. . . . . . .. . . .

γ) Τα άλλα καταστήματα του παρόντος άρθρου (καταστήματα αναψυκτήρια, παγωτοπωλεία, οβελιστήρια, κυλικεία) ιδρύονται και λειτουργούν σε κτίρια μόνιμης κατασκευής με την έννοια του Αρθ-15 της παρούσας εμβαδού τουλάχιστον 15 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου για αναψυκτήρια καταστήματα και οβελιστήρια, ή 8 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου για παγωτοπωλεία και κυλικεία. Το ύψος των καταστημάτων τούτων θα είναι σύμφωνα με το Αρθ-17 της παρούσας πλην των κυλικείων, το ύψος των οποίων μπορεί να είναι μικρότερο κατά κρίση της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Link to comment
Share on other sites

...αυτο το '' μπορει'' ειναι που αλλαζει για μενα τα πραγματα! μονο λυομενη κατασκευη? πως μπορω να το διαπιστωσω αυτο? ποια υπηρεσια ειναι η αρμοδια να ρωτησω?

ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.