Μετάβαση στο περιεχόμενο

alpha block χωρίς κολώνες


 
her

Recommended Posts

Καλημέρα

 

Σε μια διπλοκατοικία 25ετιας κτίσαμε νόμιμα 40 τ.μ από πάνω. Κτίστηκε με alpha block και έχει κεραμοσκεπή. Ο μηχανικός που το έφτιαξε μου είχε πει ότι δεν χρειάζεται κολώνες. Έτσι κτίστηκε, και έχουν μπει συνολικά 3 σενάζια. Το ένα πάνω εκεί που ακουμπά η σκέπη και τα άλλα δυο ενδιάμεσα στους τοίχους. Οι εξωτερικοί τοίχοι με alpha block είναι 25cm.

 

Μιλώντας αργότερα με έναν άλλο μηχανικό μου είπε ότι είναι απαραίτητο να ειχαν μπει και κολώνες. Ποια είναι η άποψη σας ;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Κατασκευάσατε αυτό που ονομάζεται Διαζωματική Τοιχοποιία. Εκ πρώτης όψεως η Διαζωματική Τοιχοποιία μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί ως μέθοδος φέρουσας τοιχοποιίας, οπότε δεν χρειάζονται υποστυλώματα, και ακόμη καλύτερα επειδή τοποθετήθηκε απευθείας κεραμοσκεπή αντί βαριάς πλάκας. Ωστόσο, μπορεί ο μηχανικός να σας είπε αυτά που σας είπε επειδή π.χ. μπορεί λοιποί παράγοντες να ήταν προβληματικοί, όπως η τοιχοποιία να μην πατάει σε σωστά σημεία κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.