Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τί σημαίνει η έναρξη επαγγέλματος στην εφορία;


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Είμαι νέο μέλος (με κάποια δευτερόλεπτα εγγραφής), ωστόσο διαβάζω καιρό θέματα του φόρουμ σας.

Το πρόβλημα στο οποίο θέλω λύση είναι το εξής:

Είμαι φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε., και έχω έναν αδερφό ψυκτικό, με μεγάλη εμπειρία τόσο σε βιομηχανική, όσο και σε οικιακή ψύξη. Δυστυχώς είναι και αυτός θύμα της ανεργίας, καθώς η εταιρία που εργαζόταν έκλεισε λόγω κακοδιαχείρησης των οικονομικών. Έτσι προσπαθούμε σταδιακά να ξεκινήσουμε μία επιχείρηση.

Το θέμα είναι ότι μέχρι να πάρω το πτυχίο μου δε σκοπεύουμε να κάνουμε την επιχείρηση, αλλά να ξεκινήσει ο αδερφός μου να δουλεύει μόνος με ΑΠΥ.

Θέλω να με διαφωτίσετε όσο πιο πολύ μπορείτε τί σημαίνει αυτό. Δηλαδή, τί πρέπει να κάνει για έναρξη, τί σημαίνει φορολογικά αυτό, τί θα πρέπει να κάνει ως ασφάλιση και αν είναι αναγκαστικό να πληρώνει ΤΕΒΕ (ή έστω πως μπορεί να το αποφύγει) και σε περίπτωση οικονομικής δυσπραγίας πως μπορεί να διακόψει και ποιες επιπτώσεις θα έχει. Ακόμη χώρο έχουμε να δηλώσουμε, ένα πρώην χώρο στάθμευσης που με πολύ δουλειά μετατρέψαμε σε μηχανουργείο και ένα σπίτι.

Συγχωρέστε με αν έχω πει κάτι λάθος αλλά όπως καταλαβαίνεται δεν έχω ιδέα από ελεύθερο επάγγελμα. Όμως έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά και ικανότητες.

Ευχαριστώ για το χρόνο που θα διαθέσετε εκ των προτέρων.

 

*είμαι στο τελευταίο έτος και είναι θέμα χρόνου η αποφοίτηση μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

H έναρξη επαγγέλματος είναι λίγο διαφορετική για τους Μηχανολόγους Τ.Ε.

Θα πρέπει να ρωτήσετε στην εφορία τι χρειάζεται ακριβώς.

Σε γενικές γραμμές,

παίρνετε κάποια άδεια μετά το πτυχίο, και με αυτήν πάτε στην εφορία. Εκεί σας δίνουν έγγραφα να συμπληρώσετε. Μετά εγγράφεστε στο ΤΕΒΕ. Δεν μπορείτε να αποφύγετε να πληρώνετε το ΤΕΒΕ αν κάνετε έναρξη ελεύθερου επαγγελματία. Αλλιώς θα είστε παράνομος.

Θα σας ζητήσουν να βγάλετε μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών για να κόβετε αποδείξεις. Αλλά τις βασικές λεπτομέρειες θα τις μάθετε στην εφορία που θα σας εξηγήσουν τι έγγραφα χρειάζονται ακριβώς και αναλυτικά τη διαδικασία.

Η Έναρξη Επαγγέλματος δεν απαιτείται αν δουλεύετε σε μία εταιρία ως μισθωτός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.