Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεμινάριο ΙΕΚΕΜ: Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας και Μηχανικοί


Recommended Posts

Πιλοτικό Σεμινάριο 40 ωρών για νέους μηχανικούς (έως 40 ετών) που επιθυμούν να ιδρύσουν, λειτουργήσουν, υποστηρίξουν επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας στους τομείς δραστηριότητάς τους.

 

Στο πρώτο μέρος το σεμινάριο θα εισάγει τους εκπαιδευόμενους στις βασικές θεωρητικές αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη σύσταση και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων (Ν. 4019/2011 – Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα και άλλες διατάξεις, Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο κλπ). Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν / διερευνηθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας στους τομείς απασχόλησης των μηχανικών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Στο δεύτερο μέρος θα επικεντρωθεί σε βασικές αρχές επιχειρηματικότητας, δημιουργίας και λειτουργίας επιχείρησης κοινωνικής οικονομίας. Οι εκπαιδευτικοί θα επικεντρωθούν στη διατύπωση επιχειρηματικών ιδεών και στη σύνταξη κατά ομάδες συγκεκριμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου (business plan) για εικονική ή πραγματική επιχείρηση.

 

Μετά τη λήξη του Σεμιναρίου οι επιμορφωτές, σε συνεργασία με μηχανικούς - μέντορες θα παράσχουν επιπλέον υποστήριξη για την τυχόν υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων των συμμετεχόντων.

 

Δείτε αναλυτικά και εγγραφείτε: ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.