Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση Ups με γεννήτρια


george1984

Recommended Posts

Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τον τίτλο του θέματος. Έχω ένα ups 2200VA και θα ήθελα να το τροφοδοτήσω σε περίπτωση διακοπής ρεύματος με μια γεννήτρια. Με το φορτίο που έχω στο ups οι μπαταρίες αντέχουν περίπου 30 λεπτά. Γνωρίζει κάποιος τι θα πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά τις γεννήτριας καθώς και αν υπάρχει δυνατότητα να τεθεί μόνη της σε λειτουργία (εντός 30 λεπτών).

Edited by george1984
Link to comment
Share on other sites

H γεννήτρια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 25% μεγαλύτερη απο το φορτίο που θα καταναλώνεις. Σε τόσο μικρές γεννήτριες βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις αυτόματη, θα πρέπει να πας τουλάχιστον στα 7-10 KVA. Επίσης θα πρέπει να προμηθευτείς και ένα πίνακα αυτόματης μεταγωγής για την αλλαγή ΔΕΗ- Η/Ζ. Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξεις είναι ότι τα UPS έχουν και ένα "παράθυρο" αποδοχής συχνότητας, θα πρέπει να το τονίσεις απο κει που θα προμηθευτεις την γεννήτρια γιατί συνήθως αυτές οι μικρές γεννήτριες εν κενό έχουν συχνότητα 51Hz ίσως και 51,5Hz και με το φορτίο πέφτει η συχνότητα στα 50Hz. Αν το "παραθυρο του UPS είναι από 49,5 μέχρι 50,5 τότε θα έχεις πρόβλημα και θα αναρωτιέσαι γιατί εφόσον πήρε μπροστά η γεννήτρια γιατί δεν αναλαμβάνει το φορτίο απο το UPS. Κάτι τελευταίο όλες οι γεννήτριες είναι ικανές μέσα σε 35sec απο την διακοπή της ΔΕΗ να έχουν αναλάβει το φορτίο.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα, στη διάθεση σου αν χρειαστεις περισσότερες πληροφορίες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.