Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός CΟ2max με βάση τη χημική ανάλυση;


DOOM_NX

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

 

Εδώ και λίγες μέρες μου έχει καρφωθεί μια ιδέα στο μυαλό: Να κάνω τον δικό μου υπολογιστή απόδοσης λέβητα στερεών καυσίμων με βάση τις μετρήσεις που παίρνει μέχρι και ο πιο απλός αναλυτής καυσαερίων.

 

Διάβασα αρκετά pdf και παρουσιάσεις και έπεσα πάνω στον παρακάτω τύπο:

 

2rpy9gh.png

 

Υπολογίζει το ξηρό CO2max και λέει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για μη καθαρούς υδρογονάνθρακες, απλά το αποτέλεσμα είναι κάτι λιγότερο ακριβές.

 

Σκέφτηκα εγώ τώρα, ότι εφόσον έχουμε τη χημική ανάλυση του καυσίμου, διαιρώντας με το ατομικό ατομικό βάρος των στοιχείων μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα νούμερα.

 

Έκατσα και έφτιαξα ένα Excelάκι, λοιπόν. Στο πρώτο φύλλο υπολογίζει την απόδοση με βάση τους αλγορίθμους 3 κατασκευαστών. Επίσης ανάγει τις μετρήσεις CO και NOx σε οξυγόνο αναφοράς 10% και τις συγκρίνει με τις τιμές των νομίμων ορίων. Στην περίπτωση που δε συμφωνούν, κοκκινίζει το αντίστοιχο κελί. Το ίδιο και με το όριο της απόδοσης.

 

Στο δεύτερο φύλλο, τώρα, είναι όλο το ζουμί αυτού που θέλω να κάνω. Φαίνεται να λειτουργεί εκ πρώτης όψεως. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για τον τρόπο υπολογισμού του CO2max.

 

Μπορεί/θέλει κανείς να βοηθήσει;

 

Το αρχείο: http://rapidshare.co...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Never mind, βρήκα τη σωστή διαδικασία υπολογισμού του CO2max.

 

Την έχω ενσωματώσει ως 3ο φύλλο στο Excel:

 

http://rapidshare.com/files/2487025418/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7_%CE%9A%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD_v6.xlsx

Edited by DOOM_NX
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.