Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόπος λειτουργίας αντλίας θερμότητας


Slekka47

Recommended Posts

Καλημερα ! θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η ιδανικη λειτουργια μιασ αντλιας θερμοτητας..να ανοιγοκλεινει αναλογα με τις ωρες που ειμαστε σπιτι που σημαινει οτι θα παγωνουν τα νερα στο κυκλωμα και καθε φορα θα δουλευει στο φουλ για να πιασει θρμοκρασια και να σταθεροποιηθει και με τισ αναγκες του σπιτιου? ή 24 ωρη λειτουργια να συντηρει το νερο στο κυκλωμα, σταθερη η θερμοκρασια στο σπιτι, και αν ειμαστε εκτοσ σπιτιου να κλεινουμε τους ανεμιστηρεσ των fun coils?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βασικά είναι τι σε βολεύει, πως χρησιμοποιείς το σπίτι σου δηλαδή. Από κει και πέρα, αν η αντλία έχει διαστασιολογηθει για να συμπεριλαβει και την πιθανοτητα να ειναι κλειστη μερικες ωρες τη μερα, τοτε δεν εχεις προβλημα ετσι ή αλλιως. Αν ομως ειναι διαστασιολογημενη για να δουλευει συνεχως (αρα ειναι μικροτερης ισχυος), αν τη βαλεις να λειτουργει διακοπτομενα θα δουλευει στο τερμα ολη την ωρα, πραγμα που θα οδηγησει σε ανεπιθυμητα μεγαλες καταναλωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα ... Πάντως η αντλια ειναι υπερδιαστασιολογημενη θα έλεγα αφου στην θέρμανση δίνει 23 kw και οι ανάγκες του σπιτιού ειναι 12kw. Μου καίει περίπου απο 2-4 kwh την ωρα σε συνεχή λειτουργία. Αυτο σε 140 τμ ΣΠΙΤΙ. Το 2 καλα ειναι το 4 ειναι μάλλον πολύ. Σκέφτομαι να βάλω μικρότερη αντλια 14 κw.

Link to comment
Share on other sites

Παιζεται αυτο που λες. Τα 23kw στα δινει σε ποιες συνθηκες? Η δικια μου για παραδειγμα ειναι ονομαστικης ισχυος 15kw αλλα στους -6°C που εχω απωλειες περιπου 9kw, αυτη μου δινει 8.8, οχι 15.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω .. 23 kw δίνει όπως λέει ο κατασκευαστής στους 7 βαθμούς.. Οι απώλειες μου ειναι περίπου 12 kw μαζί με ζνχ. Νομίζω ότι ειναι μεγάλη και πως θα δουλέψει καλύτερα η μικρότερη και οικονομικοτερα .. Τι καταναλωση έχεις με την 15 kw αδελφέ;

Link to comment
Share on other sites

Ουτε το ενα, ουτε το αλλο. Σωματα χαμηλων θερμοκρασιων εχω και καταναλωσα ολο το Δεκεμβριο με μεση εξωτερικη θερμοκρασια 4.2°C, 970,20kwh, δλδ περιπου 31.3kwh τη μερα, σε συνεχομενη 24ωρη λειτουργια.

 

Ο κατασκευαστης λεει 23 στους 7, εσενα οι απωλειες που ειναι υπολογισμενες? και ποσο δινει η αντλια σου σε αυτους τους βαθμους? Για να πας σε μικροτερη, θα πρεπει αυτη να ειναι σε θεση να σου παρεχει την απαιτουμενη θερμικη ισχυ στη θερμοκρασια σχεδιασμου, που ειναι διαφορετικη για καθε περιοχη της Ελλαδας. Αν η αντλια των 23 ονομαστικων σου δινει 12 στη θερμοκρασια σχεδιασμου, τοτε δεν μπορεις να πας σε μικροτερη. Για 140 τμ σπιτι, μου φαινεται ΟΚ το 12kw μαζι με ζνχ, αρκει να μην ειναι το σπιτι σου πουθενα στη Βορεια Ελλαδα!

Link to comment
Share on other sites

Απο ενεργειακή μελέτη που έγινε μου έβγαλα απώλειες 12 κw ... Ο εγκατάστατης που είχε πει ότι έχω απώλειες 17000 θερμίδες και ότι πρέπει να βάλω 23 οπωσδήποτε. Πέρυσι τον χειμώνα καταναλώνε περίπου 100 kw την ημέρα .. Οπως καταλαβαίνεις έπαθα εγκεφαλικό με την ΔΕΗ.. Φέτος καίει λιγότερο αλλα όχι τόσο όσο εσένα.. Που μου φαίνεται φυσιολογική καταναλωση.. Δεν ξέρω .. Έχω την μιτσουμπισι ζουμπανταν .. Αν γνωρίζεις θα ήθελα την γνώμη σου

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Αν δεν έχω χάσει κάτι στη συζήτηση, δεν αναφέρεις πουθενά τη θερμοκρασία λειτουργίας της μονάδας. Νομίζω, είναι το πρώτο πράγμα που επηρεάζει την κατανάλωση. Δοκίμασε να το ρυθμίσεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.