Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή οφειλών στο ΤΣΜΕΔΕ από άνεργους μηχανικούς


atlantas1

Recommended Posts

αφου το τσμεδε δεν προσδιοριζει την ανεργια στο μηχανικο , το κανουμε μονομερως και ευκολα μονοι μας ! και ζηταμε και αναδρομικα διαγραφη εισφορων ! πολυ καλη και πρακτικα αμεση λυση στο αδιεξοδο των μηχανικων , που δεν μπορουν να περιμενουν ποτε θα αλλαξει (που δεν θα αλλαξει ) το ασφαλιστικα-εργασιακα αντισυνταγματικο καθεστως της υποχρεωτικης ασφαλισης ιδιοτητας και οχι εργασιας στο τσμεδε. Το ειδα στο γκρουπ μηχανικων στο φεισμπουκ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ , ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ .Πρωτοκόληση της αίτησης στο ΤΣΜΕΔΕ με θέμα : 1) την παύση και την διαγραφή οφειλών των εισφορών των άνεργων μηχανικών για κάθε χρονική περίοδο που ήταν(και δεν καταβλήθηκαν εισφορές) ,είναι ή θα είναι αποδεδειγμένα άνεργοι, σε εθελοντική βάση, με σύγχρονη κατάθεση των συγκεκριμένων ατομικών -οικογενειακών και εισοδηματικών κριτηρίων προσδιορισμού της ανεργίας . 2) κατά την περίοδο της αποδεδειγμένης ανεργίας θα υπαρχει δυνατότητα του άνεργου να παραμένει μονο στον Κλαδο Υγείας, αλλά και να δικαιούται συνολικά 1 έτους ανεργίας ως δωρεάν συντάξιμου χρόνου. 3) Σύγχρονη δήλωση οτι με την προυπόθεση της έγκρισης απο το ΤΣΜΕΔΕ της παραπάνω αίτησης δεν θα υπάρξει αίτηση εθελοντικής διαγραφής πρός τα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ για λόγους ανεργίας απο τα υπογράφοντα ενεργά μελη του ΤΣΜΕΔΕ, και οτι απο τα υπογράφοντα εθελοντικά διαγραφέντα μέλη για λόγους ανεργίας,θα υπάρξει αυτόματη επανεγγραφή στα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ. Δήλωση συμμετοχής στο γκρουπ στο φεισμπουκ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

και πως θα αποδειξεις οτι εισαι ανεργος? μπορει να εργαζεσαι καπου μαυρα και οσα παιρνεις να μην τα καταθετεις σε τραπεζα αλλα να τα κρατας ή απλα να τα τρως. Δεν γινεται τιποτα δυστυχως,ειναι διασπασμενος ο χωρος μας,οι παλιοτεροι συναδερφοι (πριν το 92) δεν εχουν προβλημα μιας και οι εισφορες τους παραμενουν κατω απο 400 ευρω το μηνα (και με την αυξηση) και θα ελεγα οτι τους συμφερει η ασφαλιστικη σφαγη των νεοτερων συναδερφων. Οποιος ειναι νεος μηχανικος δεν πρεπει να χασει χρονο,να διαγραφει αμεσα και να αναζητησει την τυχη του στο εξωτερικο. Εδω ετσι και αλλιως θα ειναι τραγικα τα πραγματα για αρκετα χρονια,οποιος ειναι νεος δεν εχει λογο να περιμενει κατι.

Link to comment
Share on other sites

αν φυγουν οι νεοι δεν θα παρουν συνταξη οι παλιοι ! η ανεργια αποδεικνυεται πολυ ευκολα και απλα ατομικα απο τον καθε ανεργο μηχανικο με συγκεκριμενα αποδεικτικα., τα δικαιολογητικα ανεργιας αναρτηθηκαν στο γκρουπ . Ζηταμε να παραμεινουν ολοι στο τσμεδε, αλλα με προυποθεσεις.

Link to comment
Share on other sites

ωραια τοτε κατσε να πληρωνεις ως και 1200 ευρω το μηνα για να παρουν συνταξη οι παλιοι που εδωσαν μεχρι 250 ευρω το πολυ το μηνα.

 

Αν υπηρχε δουλεια και προοπτικη κανεις δεν θα γκρινιαζε εστω και με αυτα τα αστρονομικα ποσα εισφορων,αλλα δεν θα υπαρχει. Δες και στην ειδικοτητα σου τι γινεται......δυο μεγαλα ναυπηγεια εχει η χωρα που θα μπορουσαν να ναυπηγουν "παππαδες" και ειναι ανενεργα. Το βρισκεις λογικο?

Link to comment
Share on other sites

ισα ισα το αντιθετο προτεινουμε στο γκρουπ:

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΣΦ.ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.

διαφωνεις σε κατι συγκεκριμενο στην προταση ? οσο για τα ναυπηγεια για την ενημερωση σου τα εμπορικα ελληνικα πλοια κατα χιλιαδες ταξιδευουν σε ολα τα λιμανια της γης και κανουν το τακτικο τους drydocking στο πλησιεστερο λιμανι της διαδρομης τους και οχι υποχρεωτικα στα ελληνικα ναυπηγεια, οσο για ναυπηγησεις , δεν μπορουνε να ανταγωνοστουμε το κοστος κατασκευης των ανατολικων (πχ κινεζικων) ναυπηγειων, Αλλα η ναυτιλια προσφερει το περισσοτερο εισοδημα στη ελλαδα μαζι με τον τουρισμο. Μηπως να δεις οτι στην ελλαδα οτι η αναπτυξη δενειναι η νομιμοαπποιηση των αυθαιρετων και χρειαζεται αλλο γενικο κρατικο παραγωγικο σχεδιο αναπτυξης των τομεων που εχουμε συγκριτικο πλεονεκτημα και ειναι και πολλοι.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ (ξεκιναμε απο τα βασικα αυτονοητα που δεν υπαρχουν ) ΜΗΔΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗΔΕΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ποιο απλα δεν γραφεται . Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.

facebook : ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ.ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη δεν προτεινουμε μονο.Προχωραμε σε μονομερη ενεργεια δηλωσης για καθε μηχανικο με εισοδημα κατω απο το οριο επιβιωσης ! με συγχρονη καταθεση συγκεκριμενων ατομικων αποδεικτικων μειωμενου εισοδηματος η ανεργιας. Νομικα κατοχυρωνομαστε για αποριψη συνεχιζομενης χρεωσης εισφορων παρα την θεληση μας, και οταν και αν στειλουν (που ετσι ηδη δημοσιεθηκε οτι θα γινει μεχρι το καλοκαιρι ) τις οφειλες στις εφοριες, θα μπορουμε νομικα να σταματαμε μετρα αναγκαστικης εισπραξης,Αλλα δεν παρακαλαμε , απαιτουμε με την ομαδικη αιτηση, με την ξεκαθαρη αναφορα οτι αν δεν γινει δεκτη θα υπαρξουν αμεσες διαγραφες, και οι διαγραμμενοι δεν θα επανεγγραφουν.Αλλα και πολλοι νεοι μηχανικοι που ποτε δεν εγγραφηκαν στο τεε ετσι θα εγγραφουν για πρωτη φορα . ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ,αλλα και συγχρονη κατοχυρωση δικαιωματων για καθε μηχανικο που κινδυνευει απο την συνεχιζομενη διογκωση των οφειλων του λογω ανεργιας ή υποαπασχολησης, το καθεστως ομηριας μηχανικων με χρεωση τους με υπερογκες εισφορες ενω δεν εργαζονται ή εχουν μειωμενο εισοδημα , και παρα την θεληση τους , δεν θα αλλαξει ! Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ http://www.facebook....67824306605170/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.