Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθαρισμός καυστήρα με πεπιεσμένο αέρα


DOOM_NX

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Σ'αυτό εδώ το manual είδα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο λέβητα πέλλετ χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα για να καθαρίσει τη σχάρα καύσης από τα υπολείμματα. Έχει ένα μικρό κομπρέσσορα και με ένα σωληνάκι οδηγεί τον αέρα στο χώρο καύσης.

 

Ρωτάω εγώ τώρα:

  1. Πόσο δύσκολο είναι να βρούμε έναν μικρό κομπρέσσορα για την παραπάνω χρήση; Η οδήγηση του αέρα στο θάλαμο καύσης θα είναι πολύ εύκολη καθώς θα οδηγηθεί στο θάλαμο από την τρύπα που περνάει το καλώδιο της αντίστασης. Από κει και πέρα αρκεί ένα δυνατό «φσστ» για να φύγει το συσσωμάτωμα της στάχτης από τη σχάρα.
  2. Πόσο δύσκολο είναι να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία του ψεκασμού; Για το συγχρονισμό με τη λειτουργία του λέβητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σήμα PWM του ανεμιστήρα. Για παράδειγμα, όταν πάει από τη μέγιστη τιμή στο 0 (τέλος κύκλου καύσης-καθαρισμού) τότε να φυσάει για 1-2 second ο κομπρέσσορας.

Αν είναι εφικτή μια τέτοια κατασκευή, γνωρίζει κανείς πού να απευθυνθώ;

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Edited by DOOM_NX
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.