Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι μηχανικοί δεν δικαιούνται επίδομα για τους ελεύθερους επαγγελματίες


tomkat

Recommended Posts

Επίσης έχεις εκπτωτικά εισιτήρια, κουπόνια, μπορείς να μπεις σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμου κτλ.... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Επίσης έχεις εκπτωτικά εισιτήρια, κουπόνια, μπορείς να μπεις σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμου κτλ.... :mrgreen:

 

Είμαστε ήδη σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού (με τον ΟΑΕΕ) 8-) 

Βηματα μπροστά............

Link to comment
Share on other sites

Έχει γραφτεί και σε άλλο thread στα faqs στο site  του ΟΑΕΔ

http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=605&Itemid=556&lang=el

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4144/18.04.2013 (ΦΕΚ 88) άρθρο 30, παρ.1, οι «κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα, μπορούν να εγγράφονται ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ».

 

Πρέπει να μην έχεις κάνει ποτέ έναρξη ή να έχεις κλείσει βιβλία για να κάνεις εγγραφή στα μητρώα ανέργων. Επίδομα δεν παίρνει παρά μόνο όπως λέει σωστά ο ikaros13 αν έχεις απολυθεί από μισθωτή εργασία.

 

Επομενως, να μην πληρωνουν εισφορα υπερ ΟΑΕΔ οι ελευθεροι επαγγελματιες - μηχανικοι, αλλά μονο οι μισθωτοι-μηχανικοι...

Link to comment
Share on other sites

H ''κοινωνική πολιτική'' που εφαρμόζει η κυβέρνηση απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματιές  μηχανικούς, σε συνεργασία με το υγιέστατο ΤΣΜΕΔΕ το οποίο πρόσφατα βοήθησε στην ανακεφαλαιοποιήση της τράπεζας Αττικής με το αίμα τον μηχανικών και την βοήθεια του συνδικαλιστικού μας ξεπουλημένου φορέα με το όνομα ΤΕΕ, είναι ενα success story...Οι μηχανικοί που  έπεσαν στα πλοκάμια αυτης της μαφιόζικης οργάνωσης Κράτος-ΤΣΜΕΔΕ-ΤΕΕ τώρα απολαμβάνουν τα προνόμια...Η κρίση βαθαίνει με αποτέλεσμα η ανεργεία στο κατασκευαστικό κλάδο να έχει εδραιωθεί με αποτέλεσμα χιλιάδες μηχανικοί να είναι άνεργοι και άλλοι να υποαπασχολούνται σε συνθηκές εργασιακού μεσαίωνα...Πλέον οι νόμοι τις ζουγκλας κυριαρχουν, αφανίζετε κάθε ''μικρόμεσαιος επαγγελματιάς'' και επιβιώνουν οι λίγοι και ισχυροί....Σε αυτές τις συνθήκες το ΤΕΕ δεν εχει αποφασίσει τουλάχιστον να βοηθησει τους μηχανικούς που τόσα χρόνια το στηριξαν....αντιθετα το θέμα της προσωρινής διαγραφής το έχουν βάλει στο αρχειο και θέλουν μόνο την οριστική διαγραφή των μηχανικών απο το επαγγελματικό τους φορέα προκειμενου να σταματησει το ΤΣΜΕΔΕ, εδω και ενα χρόνο το θέμα εκρεμμει..τυχαιο δεν νομιζω..διοτι λειτουργουν σαν μια ωραια μαφιοζικη οικογενεια...Απο την άλλη αν διαγραφεις απο μηχανικός δεν εχεις κανενα επαγγελματικό δικαιωμα και αν ακομα θέλεις να δουλέψεις ως μηχανικός στο εξωτερικό πως θα πιστοποιησεις την εμπειρια σου αφου πλέον το κράτος δεν σε θεωρει μηχανικό...αρα η επαγγελαματική σου υποσταση δεν υφίσταται..εισαι ενας πολιτικός μηχανικός χωρις επαγγελματικά δικαιώματα...ο εργοδότης σου απο το εξωτερικό θα το λάβει αρνητικά το να μην θεωρεισαι μηχανικός στην χώρα σου..πως να σε θεωρησω εγω μηχανικό στην δική μου χωρα οταν στην δικη σου χωρα δεν σε θεωρουν μηχανικό θα υποθεσω οτι θα σκεφτει...καγκελα παντου που έλεγε και ενας γνωστός τραγουδιστης και το θέμα ειναι οτι αυτα τα καγκελα τα βαζουμε εμεις οι ιδιοι....ο φορεας μας το ΤΕΕ...Υ.Σ.καποιοι συνάδερφοι κανουν πλάκα με τα δικαιωματα που έχουν οι άνεργοι...για ποιον χτυπαει η καμπανα συνάδερφοι προσεχετε μηπως χτυπαει και για εσας τους ιδιους που κανετε πλάκα ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Συναδερφοι ολοι οσοι είναι ασφαλισμενοι στο ΕΤΑΑ δικαιούνται κοινωνικό τουρισμο : ),εγκυκλιος 503034/10-2-2014 (Τουρισμός για όλους-εξαημερες διακόπες ΕΟΤ) αιτησεις στα ΚΕΠ,δικαιολογητικα (http://www.koinonikostourismos.gr/pdfs/egikl_dik_6hmeron_2013-14_b_fasi.pdf),ενω για το επίδομα ΟΑΕΔ για όσους εχουν κλεισει βιβλία δεν ισχυει για τους μηχανικούς και ας έχουν πληρωμένες τις ασφαλιστικες τους εισφορες βάλανε τους δημοσιογραφους για εμας ουτε λόγος(http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18183..)
 

Edited by tomkat
Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούν οι άνεργοι να παρακολουθούν επιδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια... με τα οποία και πάλι μετά , αναγκαστικά- αφού σε αυτά τα θέματα μετά θα ανοίγουν δουλειές όπως τα πεντάμηνα του οαεδ, (μια γεύση από τον πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται καλπάζοντας) θα γίνεται κανείς κάτι άλλο από αυτό που ξεκίνησε και σπούδασε και ήθελε να κάνει...

Θραύση θα κάνουν τα σεμινάρια, σχολές και ιεκ να δεις πόσοι θα σπεύσουν να επιμορφώσουν- με το αζημίωτο- τους αδαείς αστοιχείωτους ανέργους να μην κάθονται άπραγοι και ξύνονται... επιβαρύνοντας το ποσοστό ανεργίας...

Η διαχείριση των ανέργων να δεις τι καλή μπίζνα είναι...

Μ' αυτά και μ' αυτά όμως..πάει και η ελεύθερη διαμόρφωση της προσωπικότητας...

 

: (

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τον ΟΑΕΔ ξεχάστε τον για εύρεση εργασίας....Ποτέ δεν βρήκε κανείς δουλειά από εκεί...Μιλάω για δουλειά στο αντικείμενό του και όχι σεφ, σε τουριστική σεζόν σε νησί. Αλλωστε το 28% που έχουμε σπάσει ρεκόρ, εκεί είναι γραμμένοι. Λέτε να έχουν μόνο δουλειές μηχανικού και να μην έχουν 1.400.000 άτομα τα προσόντα?  :smile:

 

Είπαμε, κανά επίδομα αν ήσουν μισθωτός κανά εισιτήριο αυτά....Α, και στατιστικό στοιχείο.

 

Κατά τα άλλα ωραίο το λινκ με τον κοινωνικό τουρισμό...Δεν υπάρχει που δεν υπάρχει δουλειά, να πάμε διακοπές να χαλαρώσουμε  8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://www.zougla.gr/greece/article/afti-ine-i-dikeouxi-pou-8a-paroun-to-kinoniko-merisma

Οι μηχανικοι δικαιούνται επιδομα για άτομα που χρωστανε για 3 ετη στο ΕΤΑΑ και εχουν χαμηλο οικογενειακό εισοδημα..πιστεύω οτι συντομα θα το παρουν πισω...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχει κυκλοφορήσει 'Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας', βλ. http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8224.html με ημερομηνία 21/3/2014, βάσει του οποίου θα χορηγείται επίδομα ανεργίας και σε μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Για να δούμε πότε θα εκδοθεί και ποιοι θα είναι τελικά οι όροι...

Edited by stat
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.