Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος διαρροής - αυξημένη κατανάλωση


PTRS80

Recommended Posts

Καλησπερα,

θελω να ρωτησω ορισμενα πραγματα σχετικα με δυο βλαβες που αφορουσαν υπερβολικη καταναλωση (2 διαμερισματα χωρισμενα στη μεση με μια παροχη)

Καταρχην,

στο πρωτο διαμερισμα: με ανοιχτο τον γενικο διακοπτη του πινακα ελεγχω τον μετρητη. Γυρναει. Οποτε υποθετω πως ειτε ο μετρητης ειχε προβλημα ειτε καπου στην διαδρομη απο το ρολοι μεχρι τον πινακα καποιος εκλεβε.

Τελικα κατα τυχη βρηκα τι γινοταν. Πηγα στα ρολογια και εβαλα μονιμα οn τον αυτοματο του κλιμακοστασιου για να βλεπω. Οταν εκλεισα το διακοπτη του ρολογιου, εσβησαν και τα φωτα. Ειχαν τροφοδοτησει τον κοινοχρηστο φωτισμο του κλιμακοστασιου απο την παροχη του διαμερισματος (απο το κουτι διελευσης εξω απο την πορτα του σπιτιου, ενωσαν καλωδιο και εδιναν στον κοινοχρηστο φωτισμο)

στο δευτερο διαμερισμα: με ανοιχτο τον γενικο διακοπτη του πινακα ελεγχω τον μετρητη. Δεν γυρναει.

Κλεινω τον γενικο και ανοιγω ολους τους υπολοιπους διακοπτες-μικροαυτοματους του πινακα. Ο μετρητης γυρναει. Ανοιγω τον πινακα και μεσα στον γενικο χαμο, βρισκω ενα 2,5αρι απο την κατω μερια ενος μικροαυτοματου. Για να μην πλατιαζω, εφευγε μια παροχη στο διπλα διαμερισμα.

Οι ερωτησεις μου:

1) Πως μπορουν να κινηθουν νομικα εναντιον του σπιτονοικοκυρη, δεδομενου πως εν γνωση τους υπαρχει ενα διαμερισμα που χωριστηκε (προφανως μη νομιμα) στα δυο με κοινο ομως μετρητη;

2) Σαν ηλεκτρολογος, τα ξηλωνεις και διορθωνεις το προβλημα υπερ του πελατη σου ή μπλεκεις απο τη στιγμη που στην πρωτη περιπτωση, λυνοντας το προβλημα κοβεις τον κοινοχρηστο φωτισμο;

3) Και κατι λιγο εκτος των δυο πρωτων. Πως αλλιως μπορεις να βρεις εαν εχεις διαρροη πριν το γενικο διακοπτη του πινακα; Στο παροχικο καλωδιο. Μετρωντας αντισταση μονωσης του παροχικου; Θα πρεπει να ανοιξει ο μετρητης απο την ΔΕΗ για να βγει στον αερα το καλωδιο και να μετρηθει; Καποια αστοχια στη μονωση του καλωδιου δικαιολογει αυξηση της καταναλωσης;

 

Περιμενω τις αποψεις σας

 

(sorry εαν ο τιτλος του θεματος δεν ειναι ο σωστος)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.