Μετάβαση στο περιεχόμενο

αλλαγη χρησης α οροφου απο ενιαιο καταστημα σε εκπαιδευτηριο


Recommended Posts

καλησπερα θα ηθελά καποιος να με κατατοπίσει  στην διαδικασια αλλαγης χρησης του τιτλου......(δικαιολογητικα και διαδικασια )συγνωμη για την ηλιθια ερωτηση απλα ειμαι νεος και δεν μπορω να βγαλω ακρη.

 

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείς οτι η αλλαγή χρήσης που ζητάς είναι εφικτή.

Ρωτάς για τις χρήσεις γης στην περιοχή.

Ελέγχεις αν το κτίριο σου πληρεί τις προδιαγραφές για εκπαιδευτήριο (εξόδους, πλάτη διαδρομών, σκάλες κτλ) αυτά θα τα βρεις ξεκινώντας από τον κτηριοδομικό και μετά ελέγχοντας την παθητική πυρασφάλεια.

Πιθανόν να πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις, οπότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να δει αν μπορεί να αναλάβει το κόστος.

Σχετικά με τα στατικά, πρέπει να δεις τι σπουδαιότητας είναι τα εκπαιδευτήρια. Νομίζω τα καταστήματα είναι 2 και τα εκπαιδευτήρια 3. Τώρα δεν ξέρω να στο προσδιορίσω ακριβώς (μπορεί να λέω και κάποια βλακεία, σορυ), γιατί είναι εκτός των αρμοδιοτήτων μου, αλλά ξέρω οτι κάτι πρέπει να ελέγξεις. Ρωτά κάνα στατικό :)

κοίτα και τι αλλάζει σχετικά με τις θέσεις στάθμευσής και αν προκύπτουν περισσότερες να δεις αν μπορείς να τις καλύψεις.

 

Αν όλα τα παραπάνω είναι οκ, προχωράς σε οικοδομική άδεια. Τοπογραφικό, διάγραμμα δόμησης (όπου λογικά δεν θα αλλάζει κάτι πέραν των θέσεων στάθμευσης) και μετά άδεια δόμησης, αρχιτεκτονικά, πυροπροστασία και οτι άλλο αλλάζεις.

Φορολογικά και αμοιβές υπολογίζεις με τη διαφορά προϋπολογισμών συν τις όποιες εργασίες κάνεις με αναλυτικό.

 

Αυτά σε γενικές γραμμές... ελπίζω να σε κατατόπισα λιγάκι

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ειναι εφικτη ρωτησα για χρησης γης.Ναι το κτιριο πληρη προδιαγραφες για εκπαιδευτηριο και παθητικη πυρασφαλεια οποτε δεν χρειαζονται τροποποιησεις.Οι θεσεις καλυπτονται. Θα ρωτησω και στατικο για την σπουδαιοτητα. Ευχαριστω μου δωσατε καποια εικονα του πως να κινηθω.....αν υπαρχει και αλλη γνωμη ιδεα του πως να κινηθω ευχαριστως να την ακουσω :D

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.