Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη εφαρμογής και δήλωση Ν.2242.


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα τη γνώμη σας, αν γνωρίζετε, στο εξής ζήτημα!

Έχω αναλάβει το τοπογραφικό για συμβόλαια αγοραπωλησίας σε περιοχή με πράξη εφαρμογής που είναι ένα στάδιο πριν την κύρωση. Η συμβολαιογράφος μου ζητάει να αναγράψω στην δήλωση Ν651/77 αν έχει γίνει δήλωση ιδιοκτησίας του Ν.2242. Είναι αυτό στις αρμοδιότητες μου;;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλησπέρα! Η συμ/φος επιθυμεί να ξέρει εάν έχει γίνει δήλωση ιδιοκτησίας απο τον ιδιοκτήτη και θα αρκεστεί και σε μία βεβαίωση του Δήμου (εάν φυσικά έχει γίνει οντως δήλωση ιδιοκτησίας!). Συνήθως οι Δήμοι εκδίδουν τέτοιες βεβαιώσεις, τουλάχιστον σε όσες περιπτώσεις μου έχει τύχει εμένα κάτι αντίστοιχο. Εξήγησε το στον πελάτη σου και πες του να αιτηθεί μία τέτοια βεβαίωση. Καλη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στην δήλωση του τοπογραφικού εκτός της περιγραφής της θέσης , του εμβαδού και της αρτιότητας χρειάζεται να σημειωθεί και αν το οικόπεδο υπάγεται στις διατάξεις του Ν 1337/83 για εισφορά σε γη και χρήμα, αν έχει υποχρέωση για υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας (που όπως ανέφερε και ο συνάδελφος χρειάζεται μια απλή βεβαίωση από τον Δήμο ) καθώς και αν ο αντίστοιχος Δήμος έχει κηρυχθεί υπό κτηματογράφηση για το εθνικό κτηματολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.