Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός δεξαμενής ανύψωσης ακαθάρτων


airliner

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και σαν πρώτη φορά που γράφω εδώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στους moderators του συγκεκριμένου forum για την πολύ καλή δουλειά τους και τον χρόνο που διαθέτουν όλοι οι συμμετέχοντες.

 

Είμαι νέος μηχανικός και έχω αναλάβει την μελέτη μιας μονάδας ξενοδοχείου σε μια περιοχή η οποία έχει μεγάλη φυσική κλίση.

Η απορροία μου έγκειται στον υπολογισμό των δεξαμενών ανύψωσης ακαθάρτων στο υπόγειο του ξενοδοχείου αλλά και στους εξωτερικούς χώρους αυτού.

Πώς γίνεται η διαστασιολόγηση των φρεατίων αυτών? Υπάρχει μια μεθοδολογία που έχω διαβάσει στον βιβλίο του Κ. Schulz αλλά μου φάνηκε αρκετά περίπλοκη και απαιτεί δεδομένα στον σχεδιασμό της τα οποία δεν έχω. Υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας που ακολουθείται ή οι διαστάσεις των φρεατίων "είθισται" να είναι standard?

Επίσης μου ζητήθηκε να γίνει και σύστημα επανακυκλοφορίας ζεστών νερών. Για την διαστασιολόγησή τους έχω βρεί μια μεθοδολογία από το Handbook της ASHRAE την οποία για να είμαι ειλικρινής δεν την κατάλαβα λόγω των παραδοχών που κάνει. Υπάρχει κανένας επίσης εναλλακτικός τρόπος διαστασιολόγησης του δικτύου?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ένας νέος συνάδελφος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.