Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια κατεδάφισης και ανέγερσης


Recommended Posts

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν.4030/11 (όπως τροποποιήθηκε αυτό με το ν.4315/2014) είναι δυνατή η έκδοση άδειας κατεδάφισης και σε 20 ημέρες της ανάρτησης αυτής στη Διαύγεια η έκδοση άδειας δόμησης νέας οικοδομής. Στην περίπτωση λοιπόν που υποβληθεί 20 ημέρες της 1ης αδειας (κατεδάφισης) ο φάκελος της 2ης άδειας (νέας)

 

1) Στην υποβληθείσα νέα μελέτη ανέγερσης, τι φωτογραφία βάζουμε στο τοπογραφικό του ακινήτου;;;; (δεν έχει υλοποιηθεί η κατεδάφιση).Μας καλύπτει η φωτογραφία του υφιστάμενου με το χαρακτηρισμό ''υπό κατεδάφιση βάσει της υπ' αριθμ......'' ;;;;

 

2) Στο εν λόγω τοπογραφικό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, πρέπει να εμφανίζονται τα νομίμως υφιστάμενα κτιρια (όπως και αυτό που είναι υπό κατεδάφιση) αλλά και το νέο (που επικαλύπτει το παλαιό)...δηλαδή ...μπάχαλο στο σχέδιο.

 

3) Δεν πρέπει πρώτα να ελέγξει ο Ελεγκτής Δόμησης την κατεδάφιση (για να κλείσει η 1η άδεια) για να καλέσουμε 2ο Ελεγκτή Δόμησης για τη θεμελίωση της 2ης;(ρητορικό ερώτημα).

 

4) Τέλος και το σπουδαιότερο.....γνωρίζει κάποιος εάν το άρθρο 3, παρ.3 του Φ.Ε.Κ 251/2012-Διαδικασία έντυπης υποβολής Έγκρισης Δόμησης και Άδειας Δόμησης (βάσει του οποίου απαγορεύεται η χορήγηση άλλης άδειας δόμησης άνευ της λήξης ισχύος προγενέστερης άδειας δόμησης  στο ίδιο ακίνητο) ισχύει ακόμη ή έχει καταργηθεί με κάποιον άλλο νόμο ;;;;;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.