Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε διώροφη οικοδομή με σοφίτα


adiaforos

Recommended Posts

Σοφίτα, προσωπικά τουλάχιστον, καταλαβαίνω τον κατοικήσιμο χώρο μεταξύ στέγης (θερμομονωμένης ή μη) και (αμόνωτης ή μονωμένης) οροφής. Χώρο επομένως που επικοινωνεί μέσω ανοίγματος, με την υπόλοιπη κατοικία (την διώροφη εν προκειμένω). Αν είναι έτσι, τότε θα την ενέτασσα στην ίδια θερμική ζώνη με την υπόλοιπη κατοικία. Αν όμως δεν υπάρχει επικοινωνία και σηκώνοντας το κεφάλι βλέπεις ταβάνι χωρίς διάκενα, τότε θα ακούσεις διαφορετικές απόψεις.

Άλλος θα σου πει: εξέτασέ την σαν (μονωμένη ή αμόνωτη, ανάλογα με την διαμορφωμένη κατάσταση) οροφή κάτω από (αμόνωτη) στέγη.

Άλλος θα σου πει εξέτασέ την σν μη θερμαινόμενο χώρο (με αμόνωτη την στέγη και πάλι).

Άλλη περίπτωση πάλι, θα ήταν να μην υπάρχει μεν επικοινωνία με τους δύο ορόφους, ωστόσο να υπάρχει πρόσβαση στο εσωτερικό της σοφίτας μέσω εξωτερικής σκάλας.

Τότε θα εξέταζα την χρήση της. Αν δηλαδή κατοικείται ή αν αποτελεί βοηθητικό χώρο (αποθήκη π.χ.).

 

Εννοείται πως αν η μόνωση βρίσκεται στην στέγη, τότε θεωρείς αυτήν σαν το άνω όριο της θερμικής ζώνης και εντάσσεις την σοφίτα στους θερμαινόμενους χώρους, είτε υπάρχει πρόσβαση είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά  για να γίνω όμως ποιο συγκεκριμένος έχω να προσθέσω το εξής:

όντως μεταξύ ορόφου και σοφίτας υπάρχει οπή άρα στα τετραγωνικά του ορόφου μπαίνουν και αυτά της σοφίτας σαν θερμαινόμενος  χώρος  

αυτά που έχω απορία είναι αν πρέπει οι τοιχοποιίες που περικλείουν την σοφίτα μέσα στην στέγη να αναλυθούν δηλαδή να λάβω υπόψιν τα τετραγωνικά, τον προσανατολισμό με μηδενική σκίαση  και τα u  

Link to comment
Share on other sites

Θα το έκανα όπως στο συνημμένο, αλλά τα a, ε και σκιάσεις, θα τα έπαιρνα σαν ο τοίχος να ήταν το "απέξω", δηλαδή η κεκλιμένη στέγη. Το αυτό (για τα a,ε, σκιάσεις) θα έκανα και για την μη θερμομονωμένη οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη.

Σοφίτα-1.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.