Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα παραθύρου σε διώροφη φέρουσα τοιχοποιία χωρίς σενάζ


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

ένας πελάτης θέλει να ανοίξει παράθυρο σε τοίχο φέρουσας τοιχοποιίας ύψους 8μ. Το κτίριο είναι του προ του 55 και αυτή τη στιγμή λειτουργεί σαν καφετέρια.

Μήπως γνωρίζεται ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω στη πολεοδομία. Τι πρέπει να καταθέσω στο φάκελο; (Φωτογραφίες; Αρχιτεκτονικα; )

Θεωρείται δ ι α ρ ύ θ μ ι σ η;

Παρεπιπτώντως ο στατικός της πολεοδομίας μου είπε ότι με μία τεχνική έκθεση που θα δικαιολογεί το άνοιγμα του παραθύρου καλύπτεται (δεν απαιτεί στατική μελέτη).

Link to comment
Share on other sites

[...Παρεπιπτώντως ο στατικός της πολεοδομίας μου είπε ότι με μία τεχνική έκθεση που θα δικαιολογεί το άνοιγμα του παραθύρου καλύπτεται (δεν απαιτεί στατική μελέτη)...]

 

Εξαρτάται το κτίριο, η φέρουσα τοιχοποιία ύψους 8μ. τι φορτία φέρει, αν υπάρχει στέγη μορφολογία των ζευκτών, για τα φορτία και πως μεταφέρονται στην τοιχοποιία, τι πάχος έχει η τοιχοποία, η ποιότητα κονιάματος, η ποιότητα της τοιχοποίας, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του παραθύρου και την γεωμετρία του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δε ξεκαθάρισα ότι σε ότι αφορά στο στατικό κομμάτι του ανοίγματος παραθύρου δεν υπάρχει πρόβλημα (είμαι πολ. μηχ). Το ερώτημα είναι ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω στη πολεοδομία, δηλ χρειάζομαι τοπογραφικό, φωτογραφίες, αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης, τομές, κατόψεις, τεχνική έκθεση; Για να πάρω πληρότητα φακέλου τι απαιτείται στις περιπτώσεις αυτές. Το άνοιγμα παραθύρου ανήλει στη κατηγορία της διαρύθμισης;(γιατι ενισχυση ή επισκευή ή αποκατάσταση ή ανέγερση δεν είναι). Πρέπει να ελεχθουν και αρχιτεκτονικά εκτός από στατικά;

Link to comment
Share on other sites

Σαν "διαρρύθμιση" θα το χαρακτήριζα για τον υπολογισμό των αμοιβών. Πολύ σωστά το σκέφτηκες.

Αρχιτεκτονικά σίγουρα ελέγχονται και κατά τη γνώμη μου εννοείται ότι χρειάζεται νέα στατική μελέτη αφού πρόκειται για φέρουσα τοιχοποιία και μάλιστα προ του 1955 και χωρίς οριζόντια διαζώματα (σενάζ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.