Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΕΔΜΚ - Πράξη απόδοσης περιπτώσεις ρυμοτομούμενων οικοπέδων


Recommended Posts

Για την Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. σύμφωνα με το ΦΕΚ 4520Β/2018  άρθρο 1, παρ.2 (βλέπε παρακάτω), θα πρεπει για να δοθεί εγκριση μικρής κλίμακας σε ρυμοτομούμενο οικόπεδο να έχει γίνει πράξη απόδοσης (ςσυμβολαιογραφική πράξη). Αυτό σημαίνει πως αν εχω ενα κτισμα σε οικόπεδο που ρυμοτομείται αλλά το κτίσμα είναι μη ρυμοτομούμενο, θα πρέπει για μια εργασία πχ αντικατάσταση λέβητα για το εξοικονόμηση κατ΄οίκον να γίνει η πράξη απόδοσης? 

Ή μήπως αφορά μόνο εργασίες που έχουν να κάνουν πχ με περίφραξη?   

Αν εχει τύχει σε κάποιον συνάδερφο μπορεί να με βοηθήσει? Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για αυτή την διαδικασία? 

 

2. Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας:

α. σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, όπως ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’), β. σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων που έχουν υπαχθεί σε  οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων κατασκευών (όπως ν. 3775/2009, ν. 3843/2010, ν. 4014/2011, ν. 4178/2013 και ν. 4495/2017) και έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης, ή έχουν υποβάλλει οριστική δήλωση τακτοποίησης, ή έχουν περαιώσει τη σχετική διαδικασία και έχουν εξοφλήσει το τριάντα τις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτου και γ. σε ρυμοτομούμενα κτίρια εφόσον πρόκειται για τις εργασίες των περιπτώσεων η, ιγ, ιθ και κα της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017. Σε περιπτώσεις ρυμότομούμένων οικοπέδων, όταν ζητούνται εργασίες στο μη ρυμοτομούμενο τμήμα τους, αυτές επιτρέπονται εφόσον  αποδίδεται σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο τμήμα και θα πρέπει η πράξη απόδοσης να προσκομίζεται ως ειδικό δικαιολογητικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.