Μετάβαση στο περιεχόμενο

εναλλακτης θερμοτητας


giabritsos

Recommended Posts

γεια σε ολους και καλη χρονια...εκανα προσφατα ανακαινιση...και τα μονα που αφησα και δεν πειραξα ειναι τα παραθυρα αλουμινιου τα οποια θα αλλαξω τωρα με πλαστκα .ο λογος που θα το κανω ειναι γιατι το σπιτι εχει πολυ μεγαλα ανοιγματα...σχεδον καθολου εξωτερικους τοιχους οποτε σε καθε δωματιο θα χτισω και θα μικρυνω τα ανοιγματα και θα μπουν μικροτερα κουφωματα.

στο σπιτι εχω ενδοδαπεδια με αντλια.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.σκεφτομαι αφου θα μπω σε τετοια διαδικασια να βαλω σε καθε χωρο εναν εναλλακτη θερμοτητας-εξαερισμο.δεν ξερω αν χρησιμοποιω σωστο ορο...μιλαω για κατι κυκλικα εξαρτηματα που φερνουν φρεσκο αερα μεσα στο σπιτι αλλα παραλληλα τον ζεσταινουν κιολας.εχει η wolf νομιζω τετοια αλλα αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν βγαζει αλλη εταιρια γιατι της wolf το κοστος φτανει κοντα στα 1000 το ενα/ανα χωρο.ξερω δεν επιτρεπεται διαφημιση αλλα θα ηθελα μια ενημερωση σχετικα με το ειδος αυτο γενικα και αν καποιος εχει να μου προτεινει κατι τοτε σε π.μ

 

Βάλε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε επεξεργασία (κάτω μέρος μηνύματος) και διόρθωσέ το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πριν πληρώσεις ένα σκασμό € για εναλλάκτη σκέψου ότι από τον απορροφητήρα της κουζίνας σου μπαίνει τόσος αέρας όσος χρειάζεται για περίπου 2 εναλλαγές της ώρας στο δωμάτιο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο υπολογισμός του παθητικού εξαερισμού είναι δύσκολος. Περιλαμβάνει απρόβλεπτες παραμέτρους γιατί προέρχεται από χαραμάδες, απορροφητήρες, καμινάδες τζακιών, διαρκώς μεταβαλλόμενες διαφορικές πιέσεις εσωτερικού - εξωτερικού περιβάλλοντος κλπ. Ο μηχανικός εξαερισμός για μία απλή κατοικία έχει νόημα μόνο όταν περιοριστεί ο παθητικός εξαερισμός. Γι' αυτό σου έγραψα το προηγούμενο σχόλιο. 

Μόλις περιορίσεις τις υπόλοιπες απώλειες τότε μπορείς να προχωρήσεις - με προσοχή - σε μια μορφή μηχανικού εξαερισμού. Απόσβεση όμως δεν θα κάνεις ποτέ.     

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.