Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρασια και ρωγμη


mari-23

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Πέρσι στην πολυκατοικία που νοικιάζω ένα διαμέρισμα έκοψαν την κεντρική θέρμανση και έβαλαν αυτονομία όσοι ήθελαν. Στο δικό μου διαμέρισμα ο ιδιοκτήτης δεν έβαλε και έτσι χρησιμοποιήσαμε τα κλιματιστικά για τη θέρμανση.

Στα μέσα του χειμώνα πίσω από το κρεβάτι διαπίστωσα ότι ο τοίχος ήταν καλυμμένος με μαύρη μούχλα, σε ύψος περίπου 50cm και ο τοίχος ήταν πολύ υγρός. Το χρώμα είχε φυσικά φουσκώσει, αλλά περιορίστηκα στο καθάρισμα και δεν μπήκα στη διαδικασία να αφαιρέσω το παλιό χρώμα και να βάψω για λόγους οικονομικούς, αλλά και επειδή δε φαινόταν η ζημιά, μιας και την κάλυπτε η πλάτη του κρεβατιού. 

Φυσικά καθάρισα τη μούχλα και ανά διαστήματα τραβούσα το κρεβάτι και έλεγχα και δεν είχε ξαναεμφανιστεί. Επίσης όλα ήταν στεγνά.

Εν το μεταξύ ο τοίχος εμφάνιζε και μια διαγώνια ρωγμή, από την κορυφή του ταβανιού μέχρι το πάτωμα, που υπέθετα πως είναι από το χρώμα που είχε φουσκώσει ...

Το χρώμα συνέχισε να φουσκώνει και είπαμε φέτος να το φτιάξουμε. Έτσι μπήκα πριν λίγο στην διαδικασία να βγάλω όλο το παλιό χρώμα. Και ναι μεν δεν είχε μούχλα το χρώμα, όμως από μέσα και σε ύψος 30-40 cm από το έδαφος υπάρχει στον μισό τοίχο μούχλα... ως λεκέδες περισσότερο - καμία σχέση με την περσινη κατάσταση. Παρ' όλα αυτά ο τοίχος είναι στεγνός.

Αλλά το χειρότερο είναι η ρωγμή, η οποία αφαιρώντας το παλιό χρώμα (το οποίο έβγαινε σα χαρτί, με απίστευτη ευκολία στα περισσότερα σημεία) μου μοιάζει πολύ μεγάλη ... και επίσης δεν είναι μία, αλλά δυο παράλληλες που ενώνονται σε μια οσο πάμε προς τα κάτω. 

Είναι δυνατόν η ρωγμή να προκλήθηκε από την υγρασία; Πρέπει να καλέσουμε μηχανικό να δει το πρόβλημα ή νομίζετε πως υπερβάλω και με στοκάρισμα, αστάρωμα κλπ, όλα θα είναι οκ;

Το σπίτι είναι ισόγειο, ελαφρα υπερυψωμένο και από κάτω είναι το υπόγειο με τον παλιό λέβητα κλπ. Η πολυκατοικία είναι κατασκευής τέλη 70. Ο τοίχος που αναφέρομαι ειναι μεσοτοιχία με το διπλανό διαμέρισμα που δεν κατοικείται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Όμως ειδικά το συγκεκριμένο δωμάτιο αερίζεται υπερβολικά καλά (ακόμα και τον χειμωνα η μπαλκονόπορτα είναι ανοιχτη τουλάχιστον 20cm για πολλές ώρες κάθε μέρα)

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

IMG_20190925_183729.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.