Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για εγκατάσταση μικρού Φ/Β συστήματος


vlasakis

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Είμαι ιδιοκτήτης ενός υπογειου επαγγελματικού χώρου σε μια 2 όροφη πολυκατοικία , στον οποίο λειτουργούσα την επιχείρηση μου μέχρι το 2017.
Όταν έκανα παύση εργασιών , διέκοψα και την ηλεκτροδότηση.
Επειδή θέλω πάλι να τον χρησιμοποιώ χωρίς να βάλω πάλι ρεύμα, σκέφτομαι να εγκαταστήσω ενα μικρό αυτόνομο σύστημα 12V χωρίς inverter , στην πίσω ιδιόκτητη αυλή του μαγαζιού (δεν έχει κανεις προσβαση πισω) που βλέπει νοτια - νοτιοδυτικά.
Η χρήση θα είναι κυριώς για φωτισμό , φόρτιση συσκευών και χρήση ενός λαπτοπ, και μια κατανάλωση το πολύ 0,5KWh τη μέρα.
Σύμφωνα με τις καταναλώσεις , θα χρειαστω 1 με 2 πάνελ το πολύ.
Στην πίσω αυλή έιχα φτιαξει για τις ανάγκες του μαγαζιού ενα σκέπαστρο απο ξύλα για πέργκολα ( ξεκινάει από το κάτω μέρος του μπαλκονιού του απο πανω μέχρι τη μέσα μεριά του φράκτη μου -- αποσταση 2,20μ σε διαγωνιο) ώστε να μη βρέχονται κάποια μηχανήματα που είχα.

Η ερώτηση μου είναι : Μπορώ καταρχάς να βάλω φ/β πάνελ στην πισω αυλή απο τη στιγμη που δεν ειναι κοινοχρηστη, η χρειαζομαι την συνάινεση των υπολοιπων 4 ενοίκων , που έχουν μπαλκονια στο πισω μέρος; Αν ναι, μπορεί//ουν να μπει / μπουν στο σκέπαστρο μου;
Αν όχι πάνω στο σκέπαστρο τι κατασκευή επιτρεπεται να υψώσω ώστε να μην σκιάζει το τοιχιο που είναι γύρω στο 1,70;


 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.