Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση συσκευαστηρίου τροφίμων σε αγροτική αποθήκη


Recommended Posts

Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου συσκευασίας αγροτικών προϊόντων σε αγροτική αποθήκη;Ποίες υπηρεσίες είναι αρμόδιες(Δ/νση Γεωργίας,Βιομηχανίας κλπ); Το οίκημα είναι προ του 55 και δεν διαθέτει αυτή την στιγμή Οικ. Άδεια.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχήν θέλει νομιμοποίηση. από την άλλη δεν μπορεί σε αγροτική αποθήκη να στεγάσεις συσκευαστήριο. Μάλλον θέλει αλλαγή χρήσης

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχω κάποια νέα στοιχεία να προσθέσω που ίσως βοηθήσουν λίγο.. Στο οικόπεδο υπάρχει υπόστεγο(250μ^2) με εγκατάσταση ξηραντηρίων καπνού όπως αυτή που περιγράφεται στο "'Άρθρο 163 παρ 2.α του Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας". Σε αυτή την περίπτωση υφίσταται αλλαγή χρήσης του υπόστεγου σε βιομηχανικό κτήριο; Θεωρώντας ότι καλύπτεται από θέμα στατικής επάρκειας και αποστάσεων κλπ. Γενικότερα ρωτάω αν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης σε κτήριο το οποίο κατά την κατασκευή του δεν απαιτούνταν έκδοση οικοδομικής άδειας αλλά έπαιρνε έγκρισή από κάποιο άλλο φορέα πχ. Δήμο, δ/ση Γεωργίας, οργανισμό καπνού.. κλπ)

 

Ευχαριστώ!

 

Υ.Γ.

Παραθέτω και το απόσπασμα από το άρθρο 163

.."2.α. Εγκαταστάσεις ξηραντηρίων καπνών Βιρτζίνια καθώς και θερμοκήπια για την καλλιέργεια λουλουδιών και κηπευτικών προϊόντων σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες - τύπους του Υπουργείου Γεωργίας ή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ), κατασκευάζονται χωρίς άδεια και περιορισμό ως προς το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου και τον αριθμό των κατασκευών"...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.