Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ Η' ΜΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΥΛΩΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΟΓΚΟ ΤΗΣ (ν.4495/2017)


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το ζήτημα για το εάν προσμετρά το ελευθέρο τμήμα της πυλωτής στον πραγματοποιούμενο όγκο μιας οικοδομής. Μέχρι τώρα ήξερα ότι ο πραγματοποιούμενος όγκος προκύπτει από την πραγματοποιούμενη κάλυψη * το συνολικό πραγματοποιούμενο ύψος (οπότε σε αυτή την περίπτωση συνυπολογίζονται και οι πυλωτές με τα ελεύθερα και κλειστά τμήματά τους). Ωστόσο, ο Ν.Ο.Κ. είναι σαφής βάσει του άρθρου 13 (συντελεστής όγκου) - παρ. (2β) [Δεν προσμετρώνται στον συντελεστή όγκου : − όλες οι περιπτώσεις της παρ.6 του άρθρου 11 εκτός των περιπτώσεων β΄, δ΄, ε΄, ιδ΄, ιε΄, κζ΄, λ΄, λβ΄, λγ΄. ------> ιζ. Ο ελεύθερος χώρος που δημιουργείται όταν το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστυλώματα (πιλοτή)]

Το ρωτώ διότι αντιμετωπίζω περίπτωση όπου έχω κλειστή θέση στάθμευσης με οικ.άδεια του 2008 όπου έχει γίνει υπέρβαση δόμησης 17 τ.μ. σε υφιστάμενη επιφάνεια 15 τ.μ. (έχει επεκταθεί στο ελεύθερο κοινόχρηστο τμήμα της πυλωτής). Πρόκειται να γίνει μεταβίβαση και μου ζητούν να προχωρήσω την τακτοποίηση. Εάν η παράβαση είναι εντός νομίμου όγκου, τότε μπορεί να κάνει μονομερή τροποποίηση της σύστασης η συμβολαιογράφος χωρίς συναινέσεις των υπολοίπων συνιδιοκτητών βάσει του άρθρου 81 (Ζητήματα οριζόντιων και κάθετων ιδιοκτησιών - τροποποίηση των παρ. 7 & 9 του άρθρου 98 του ν.4495/2017). Έαν όμως η παράβαση βρίσκεται εκτός νομίμου όγκου βάσει των παραπάνω άρθρων του Ν.Ο.Κ. - δηλ δεν έχει συνυπολογιστεί το τμήμα που κατέλαβε στον πραγματοποιούμενο όγκο της οικ.άδειας τότε δεν πληροί της προϋποθέσεις του παραπάνω άρθρου.

 

Τι  συμβαίνει σε τοιαύτη περίπτωση ;

Παρακαλώ τη βοήθειά σας

 

 

 

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.