Thois Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 Καλημέρα σας , έχω εγκαταστήσει μεταχειρισμένη σόμπα πέλλετ (Edilkamin Cherie) αερόθερμη . Η σόμπα ήταν σε κακή κατάσταση όσο αναφορά την καθαριότητα . Ηταν γεμάτη χνούδι σε όλο το σύστημα ανακύκλωσης θερμού αέρα και καθαρίστηκε στο μέτρο του δυνατού . Εμφανίζει μυρωδιά στον χώρο την οποία δεν μπορώ να προσδιορίσω , εάν είναι καυσαέριο ή κάτι άλλο . Έχω περάσει αλουμινοταινία στην σύνδεση πουριών κτλ . Παρόλα αυτά η μυρωδιά παραμένει και παρατηρείτε όταν η σόμπα έχει ανεβάσει θερμοκρασία ! Εάν έχει χνούδι στο κύκλωμα ζεστού αέρα είναι δυνατόν να μυρίζει ή είναι κάποια διαρροή καυσαερίου ; Ευχαριστώ
Argiris Dim Posted March 7, 2024 Posted March 7, 2024 On 25/10/2023 at 10:53 ΠΜ, Thois said: Καλημέρα σας , έχω εγκαταστήσει μεταχειρισμένη σόμπα πέλλετ (Edilkamin Cherie) αερόθερμη . Η σόμπα ήταν σε κακή κατάσταση όσο αναφορά την καθαριότητα . Ηταν γεμάτη χνούδι σε όλο το σύστημα ανακύκλωσης θερμού αέρα και καθαρίστηκε στο μέτρο του δυνατού . Εμφανίζει μυρωδιά στον χώρο την οποία δεν μπορώ να προσδιορίσω , εάν είναι καυσαέριο ή κάτι άλλο . Έχω περάσει αλουμινοταινία στην σύνδεση πουριών κτλ . Παρόλα αυτά η μυρωδιά παραμένει και παρατηρείτε όταν η σόμπα έχει ανεβάσει θερμοκρασία ! Εάν έχει χνούδι στο κύκλωμα ζεστού αέρα είναι δυνατόν να μυρίζει ή είναι κάποια διαρροή καυσαερίου ; Ευχαριστώ Φιλτατη,οι σόμπες πέλλετ έχουν δύο σωλήνες την καμινάδα και την είσοδο αέρα ,μήπως η είσοδος αέρα είναι μες το σπίτι ή η καμινάδα έχει τρυπήσει; Επιπλέον φωτό θα ήταν χρήσιμες
Recommended Posts