KanellaK Δημοσιεύτηκε June 9, 2025 at 11:14 πμ Δημοσιεύτηκε June 9, 2025 at 11:14 πμ (edited) Καλησπέρα σας Έχει προκύψει ένα πολύ μεγάλο θέμα με τον νέο ιδιοκτήτη με τον οποίον μοιραζόμαστε φωταγωγό, που μάλλον μηχανολογικό shaft λέγεται, μετά από το τόσο διάβασμα που έχω ρίξει σε αυτό το Site. Και επί της ευκαιρίας, ευχαριστώ για την προσπάθεια όλης της ομάδας των κλάδων σας. για την τόση ενημέρωση και βοήθεια που δίνεται. Λοιπον : Η πολυκατοικία ξεκίνησε το 1973. Ηταν των γονιών μου το οικόπεδο και ρίξανε το Ισόγειο. Μετά διαδοχικά πούλησαν αέρα και ριχτηκαν ο Α' και Β' όροφος. Σε συνέχεια, τον Μάρτιο του 1986 έβγαλε ο πάτερας μου Οικοδομική Άδεια για να αναγείρει Γ' και Δ' όροφο και έφτιαξε το σκελετό και εκεί τελείωσε η κάλυψη της πολυκατοικίας. Υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, με της διατάξεις του Ν. 3741/1929 και δυστυχώς δεν υπάρχει καταστατικό "κανονισμός". Μετά μας βρηκε ο μεγάλος σεισμός τον Σεπτέμβρη. Ευτυχώς, δεν επάθε τίποτα η πολυκατοικία μας Το 1990 Σεπτέμβριο ήρθε στην ιδιοκτησία μου το 1 από τα 2 διαμερίσματα του Γ' ορόφου. Το αποπεράτωσα και κατοικώ σε αυτό μέχρι και σήμερα. Το διπλανό μου διαμέρισμα άνηκε στην αδερφή μου, το οποίο δεν το αποπεράτωσε και το πούλησε το 2021 ημιτελή "μονο με τον σκελετό". Έκτοτε έχουν ξεκινήσει εργασίες αποπεράτωσης και καλά κρατάνε. Η οικοδομική άδεια του 1986 και τα σχέδια κάτοψης της, δείχνουν WC σε κάθε ιδιοκτησία που γειτονεύει με τον "φωταγωγο". Η μια πλευρά του φωταγωγού συνορεύει με το κλιμακοστάσιο, αλλά δεν υπάρχει άνοιγμα εκεί. Στην δική μου μεριά υπάρχει παράθυρο συρόμενο και το ίδιο δείχνει στο απέναντι διαμέρισμα. Η άλλη πλευρά του φωταγωγού άνηκε 1/2 σε εμένα και 1/2 στην αδερφή μου. Παραχωρήθηκε όμως τότε 0.33 τ.μ. για να μην χτιστούν "γωνίες" στην μεσοτοιχία που χωρίζει τα 2 διαμερίσματα. (Ε2 όπως φαίνεται στην κάτοψη) Τα αυθαίρετα (απομείωση 0.33 τμ, του εν λόγου χώρου του φωταγωγού) τακτοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2024. Ο νέος λοιπόν ιδιοκτήτης στον εν λόγω τοίχο άνοιξε παράθυρο σε αυτό το τοίχο. Παρά των προσπαθειών μας να το κλείσει, δείχνοντας τα σχέδια μας, επιμένει ότι το δικό μας παράθυρο είναι παράνομο. Ανοίγω το παράθυρο μου και βλέπω κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι του το νέο δώματιο, όπως φαίνεται της φωτογραφίες (έχουμε πήξει στην σκόνη και στην λάσπη, δεν καθαρίζουν και δεν προσέχουν καθόλου). Ο αρχικός Αρχιτέκτων Πολιτικός Μηχανικός έχει φύγει από την ζωή. Ερώτηση: Μπορεί νέο σχέδιο να του επιτρέπει να ανοίξει εκεί παράθυρο; Και αν ναι, χρειάζεται συναίνεση από τους άλλους συνιδιοκτήτες και σε τι ποσοστό; Υ.Γ. Μεθαύριο έχω να παω στον δικηγόρο, όμως ενώ χρειάζομαι αυτοψία, 3 μηχανικούς που ζήτησα τα φώτα τους, δεν ανάλαβαν. Edited June 9, 2025 at 11:21 πμ by KanellaK Φωτογραφία ΟΑ 1985
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα