Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους,

κάποιος συνάδελφος μου είπε πως βγήκε μέσα στο 2025 μία εγκύκλιος που αναφέρει πως στις βιομηχανίες, όλα τα κτίρια που περιλαμβάνονται στην εγκατάσταση, αντιμετωπίζονται με βάση τους ΚΑΔ της βιομηχανίας. Έτσι, π.χ. ένα κτίριο αποθήκευσης πρώτων υλών, που αποτελεί τμήμα της συνολικής βιομηχανικής εγκατάστασης Ζ1 και χρησιμοποιείται εξολοκλήρου για τις ανάγκες της βιομηχανίας, αντιμετωπίζεται και αυτό ως βιομηχανικό κτίριο κατηγορίας Ζ1!.

Σε αντιδιαστολή με αυτό,  σε σεμινάριο σχετικό με την πυροπροστασία ειπώθηκε πως παρά την ύπαρξη της εγκυκλίου που προανέφερα, αν το νέο κτίριο είναι πανταχόθεν ελεύθερο & λειτουργικά ανεξάρτητο, τότε ελέγχεται βάση της χρήσης του. 

Τέλος, μου είπαν ότι οι αποθήκες τροφίμων είναι κατηγορία αποθήκευσης Ζ1 και όλες οι υπόλοιπες είναι Ζ2 εκτός από τις αποθήκες επικίνδυνων υλικών που είναι Ζ3, ανεξάρτητα από το ότι είναι ή όχι αναπόσπαστο και βοηθητικό τμήμα μιας βιομηχανικής εγκατάστασης !

Έχει ακούσει κανείς κάτι σχετικό; Όσο κι αν έψαξα στο δίκτυο δε βρήκα τίποτε...

Ευπρόσδεκτη η οποιαδήποτε διευκρύνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.