Γιώργος Τριποτσέρης Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 10:56 πμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 10:56 πμ (edited) Καλησπέρα σας, συνάδελφοι. Σε υφιστάμενο κτίριο του 84' , μας ζητήθηκε να κάνουμε προσθήκη και ριζική ανακαίνιση. Για να αξιοποιήσουμε κάποια παραπάνω τετραγωνικά θα ήθελα να μάθω αν θα μπορούσα ορισμένους κλειστούς χώρους ή γενικά χώρους που έχουν προσμετρηθεί στο Σ.Δ, να τους περάσω ως ημιυπαίθριους χώρους και να δώσω τα τετραγωνικά που κερδίζω στις προσθήκες. Συγκεκριμένα: ο συνάδελφος που είχε κάνει το Σ.Δ για την Ο.Α του 84', είχε βάλει ισόγειο κλειστό γκαράζ (κλειστή θέση στάθμευσης), το οποίο εμείς θα θέλαμε να ανοίξουμε και να το βάλουμε ως ημιυπαίθριο χώρο, ώστε αυτά τα τετραγωνικά να προστεθούν αλλού. Συνεπώς, θα έχω έναν ημιυπαίθριο χώρο και ανοιχτή θέση στάθμευσης στο νέο ΣΔ. Ουσιαστικά, η βασική μου ερώτηση είναι αν έχω δικαίωμα σε υφιστάμενο κτίριο να μετατρέψω χώρους από κλειστούς (μετρούν στη δόμηση) σε ημιυπαίθριους (δεν προσμετρώνται στη δόμηση) ώστε να μεταφέρω τα τετραγωνικά αλλού. (με παίρνουν οι έλεγχοι ημιυπαιθρίων) Επιπλέον ερωτήσεις: 1) σχετικά με την αφαίρεση των κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων από την προσμέτρηση στο ΣΔ: παρατήρησα ότι οι συνάδελφοι στη μη προσμέτρηση των χώρων ανελκυστήρων που βρίσκονται στο εξωτερικό περίγραμμα του κτιρίου, δεν προσμετρούν ούτε τον εξωτερικό τοίχο (δηλαδή το τμήμα που βρίσκεται στην όψη του κτιρίου) του ανελκυστήρα. Το χρησιμοποιείτε και εσείς έτσι; 2) Έχετε χρησιμοποιήσει θερμομονωτικές τουβλέτες για να κερδίσετε τετραγωνικά; και αν ναι πέραν της δήλωσης τους στο ΣΔ ως μη προσμετρώμενα(με σήμανση στα σχέδια) και στον ΚΕΝΑΚ, τι άλλο θα έπρεπε να προσέξω κατά την χρήση ή την εφαρμογή τους; Ευχαριστώ πολύ. Edited December 2, 2025 at 11:10 πμ by Γιώργος Τριποτσέρης
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα